NHL:n pudotuspelien alku on enemmän kuin lähellä. Tänä viikonloppuna käydään koko pitkän runkosarjan viimeiset taistot.

Joillakin joukkueilla riittää vielä panosta, joillakin loput otteluista ovat enää kesäloman odottelua.

Idän konferenssissa taistellaan vielä tällaisista panoksista:

Washington Capitals on varmistanut jo koko runkosarjan voiton, samoin kuin Pittsburgh Penguins Metropolien divisioonan kakkospaikan ja Columbus Blue Jackets kolmossijan.

Montreal Canadiens taas on varmistanut Atlantin divisioonan voiton ja New York Rangers ensimmäisen Villi kortti -paikan idässä.

Kaikki muut sijat sen sijaan voivat vielä elää.

Ottawa Senators ja Boston Bruins kohtaavat suurella todennäköisyydellä pudotuspelien avauskierroksella, mutta kotiedun saaja on vielä auki. Molemmat ovat varmistaneet jo pudotuspelipaikkansa.

Ottawalla on viikonloppuna vielä kaksi ottelua, newyorkilaisjoukkueita eli Rangersia ja Islandersia vastaan. Boston taas kohtaa ainoassa ottelussaan kivikovan Washingtonin, joten Ottawalla on päätösviikonloppuun lähtiessä etu puolellaan. Ottawalle riittää yksi voitto Atlantin divisioonan kakkospaikan ja kotiedun nappaamiseen.

Jos Boston taas häviää Washingtonille, ja Toronto Maple Leafs voittaa molemmat omat ottelunsa (vastassa Pittsburgh ja Columbus), Maple Leafs nousee Bostonin ohi Atlantin divisioonan kolmoseksi. Tällöin Boston tippuisi Villi kortti -paikalle ja saisi vastaansa Washingtonin pudotuspeleissä.

Toisaalta Toronto on myös vaarassa tippua pudotuspelien ulkopuolelle. Jos joukkue voittaa ainakin toisen otteluistaan, pelaa se pudotuspeleissä, mutta jos se kärsii molemmissa tappion ja Tampa Bay Lightning voittaa päätöskamppailussaan pudotuspelien ulkopuolelle jäävän Buffalo Sabresin, nousee Tampa Bay Toronton ohi pudotuspeleihin.

New York Islanders taas kohtaa vielä New Jersey Devilsin ja Ottawan. Jos joukkue voittaa molemmat, ja sekä Tampa Bay että Toronto häviää omat ottelunsa, Islanders pelaakin pudotuspeleissä.

Viikonlopun otteluissa siis riittää vielä jännitettävää monen joukkueen osalta.

Tässä asetelmat ennen lauantai-illan kamppailua:

Metropolien divisioona
p Washington 80o 116p
x Pittsburgh 80o 111p
x Columbus 80o 106p

Atlantin divisioona
y Montreal 81o 101p
x Ottawa 80o 96p
x Boston 81o 95p

Villi kortti
x NY Rangers 80o 100p
Toronto 80o 93p

——-
Tampa Bay 80o 92p
NY Islanders 80o 90p

p = varmistanut koko NHL:n runkosarjan voiton (President’s Trophy)
y = varmistanut divisioonavoiton
x = varmistanut pudotuspelipaikan