Leijonaryhmään liittynyt puolustaja Julius Honka on noussut kauden aikana otsikoihin raivattuaan tiensä AHL:n kautta Dallas Starsin pelaavaan miehistöön.

21-vuotias Starsin ykköskierroksenvaraus on suomalaiselle kiekkoyleisölle suhteellisen tuntematon pelaaja, sillä Honka lähti Pohjois-Amerikkaan kasvattajaseurastaan JYPistä ilman, että vyölle ehti kertyä ainuttakaan peliä SM-liigassa.

Ura toisella mantereella on edennyt raketin lailla. Uuteen ympäristöön loikannut suomalainen teki juniorisarja WHL:ssä hurjat 56 tehopistettä 62 otteluun, minkä jälkeen vuorossa oli siirtyminen miesten peleihin AHL-joukkue Texas Starsin riveihin kaudeksi 2014-15.

Kolmen kauden aikana Honka on ollut Dallas Starsin farmijoukkueessa joukkueensa ykköspuolustajia. 191 pelatussa runkosarjan ottelussa pisteet 26+80=106 ovat loistavia lukuja nuorelle puolustajalle.

Ennakkoluuloton nuorukainen palkittiin tällä kaudella 16 NHL-ottelulla, joiden aikana hän ehti kerätä runsaasti kehuja joukkueensa sisällä. Honka pysytti myös NHL-uransa avausmaalin huhtikuun alussa Arizona Coyotesin verkkoon.

Läpimurtokausi sai kruununsa, kun Honka päätti tarttua kutsuun ja liittyi MM-kilpailuihin valmistautuvaan leijonaryhmään. Ominaisuuksiltaan rightin puolustaja on juuri sitä, mitä Suomen maajoukkue kaipaa nyt ja tulevaisuudessa.

Hän on juonikas kiekollinen puolustaja, jolla on painava ja tarkka laukaus. Vain 175-senttinen Honka ei säikähdä koostaan huolimatta fyysistä peliä, minkä lisäksi hän korvaa fiksuna pelaajana fyysisiä puutteita sijoittumalla kentällä hyvin. Hänellä on potentiaalia olla Suomen maajoukkueen ylivoiman ykkösmiehiä tulevina vuosina.

Nuorten maajoukkueesta tunnetulla pelaajalla on elämänsä tilaisuus lyödä nimensä kaikkien suomalaisten tietoon myös miesten MM-kilpailuissa.