Pittsburgh Penguinsissa piti vallan jo vaihtua, kun Matt Murray torjui joukkueen viime keväänä Stanley Cupiin ja kantoi isoa vastuuta tämän kauden runkosarjassa.

Takavuosien sankarin Marc-Andre Fleuryn piti olla jo menneen talven lumia.

Mutta kun Murray loukkaantui ennen kevään pudotuspeliavausta, Fleury astui esiin. Ja ison askeleen mies ottikin.

Seitsemän pudotuspeliottelun jälkeen miehen torjuntaprosentti on 93,6. Washington Capitalsia vastaan Fleury on torjunut nyt kahdesta ottelusta kaksi voittoa torjuntaprosentilla 94,4.

– Hän on ollut paras pelaajamme. Ensimmäisessä sarjassa, ensimmäisissä kahdessa ottelussa täällä, hän on tehnyt tärkeitä torjuntoja meille, etenkin avauserässä, päävalmentaja Mike Sullivan kuvaili Pittsburgh Post-Gazettelle, kun Pittsburgh otti Washingtonista 6-2-voiton sunnuntain vastaisena yönä.

– En tiedä, mitä muuta voin sanoa. Hän on loistava kilpailija, hän on loistava joukkuekaveri. Ja hän on todella ottanut tämän haasteen vastaan.

Ottelun avauserässä Pittsburgh oli pahoissa ongelmissa, mutta Fleury piti tilanteen maalittomana. Toisessa erässä Penguins sai koneet käyntiin ja karkasi voittoon.

– Hänen panoksensa meille on ollut valtava. Tämä ilta oli jälleen yksi esimerkki. Hän seisoi päällään avauserässä, piti meidät mukana, joukkuekaveri Justin Schultz hehkutti.