NHL:ssä nähtiin Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä treidi, kun Carolina Hurricanes nappasi itselleen Scott Darlingin oikeudet.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustama Hurricanes pulitti treidissä Chicago Blackhawksille kolmannen kierroksen varausoikeuden tämän kesän NHL-draftiin.

Darlingin sopimus Blackhawksin kanssa oli päättymässä kesällä, eikä tiukan palkkakattotilanteen keskellä olleella Blackhawksilla ollut varaa pitää Darlingia riveissään.

Näin Hurricanesissa päätettiin ottaa riski.

– Tämä on hieman uhkapeliä, mutta uskomme, että riski kannatti ottaa, Hurricanesin GM Ron Francis sanoi News & Observerin toimittajalle Chip Alexanderille.

– Meille on kertynyt varausvuoroja ja vielä tämän jälkeenkin meillä on kymmenen vuoroa jäljellä (kesän draftiin).

Nimenomaan maalivahtipeli on ollut Hurricanesille iso murheenkryyni viime vuosien aikana. Tällä kaudella runkosarjassa Hurricanesin maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti oli 90,1, mikä oli koko liigan neljänneksi heikoin. Hurricanes on pyörinyt kyseisessä tilastossa häntäpäässä viime vuosien aikana.

Darling, 28, taas esiintyi erittäin vahvasti tällä kaudella Blackhawksissa ja hänelle on povattu ykkösvahdin roolia tuleville vuosille.

Darlingille haetaan nyt diiliä Hurricanesin kanssa.

– Yritämme saada jotain aikaiseksi, enemmin tai myöhemmin, Francis totesi sopimusneuvotteluista.