Tappara voitti täysin ansaitusti Suomen mestaruuden kahdesti putkeen. Sitä faktaa ei poista yksikään viheltämättä jäänyt rangaistus tai pari kyseenalaista maalia.

Kaiken takana on työnteko, josta moni muu seura voi katsoa mallia. Valmennus, joukkueen rakentaminen, viisikkopelaaminen, erikoistilanteet, maalivahtien taso ja henkinen valmius. Tappara on kaikissa näissä osa-alueissa ollut Liigan paras joukkue kahden kauden aikana.

Seura ei ole jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kaikki asiat on hoidettu viimeisen päälle. Näin hyvästä työstä on väkisinkin palkintona menestys.

Selän takaa huutelu pienistä yksityiskohdista on täysin turhaa, kun joukkueen päivittäinen tekeminen on tällä tasolla.

Esimerkiksi kuluneella kaudella oli silmiinpistävää Tapparan pelaajien haastatteluissa, kuinka itsevarmuus huokui jo pelkästään elekielestä pitkän kauden aikana. Kun teemme näin, voitamme.

Niin yksinkertaista, mutta samalla loppuun asti hiottua. Tapparassa ei odotettu, että asioita alkaisi tapahtua kesken kauden, vaan pohja tämänkin kevään mestaruudelle rakennettiin valmiiksi jo viime kesän aikana.

Ennakkosuosikkien menestys on aina urheilussa suuren yleisön mielestä jopa hieman tylsää, mutta Tapparan osana oli tälläkin liigakaudella osoittaa olevansa Suomen ykkösseura jääkiekossa.