KUOPIO. Ennakolta Tappara oli iso ennakkosuosikki finaalisarjaan KalPaa vastaan.

KalPa kävi ensin hakemassa ryöstön Tampereelta, kun se oli tiistaina parempi lukemin 3-2.

Torstaina Tappara yritti parantaa, mutta todellisuudessa ison askeleen otti KalPa.

Vielä avauserässä kirvesrinnat olivat pelillisesti hienoisesti edellä, mutta kotijoukkue otti pelin haltuun toisessa ja kolmannessa erässä.

Juhani Jasun maalilla Tappara johti ensimmäisen erän jälkeen, mutta toisessa erässä KalPa tuli rinnalle ja paineli ohitse.

Matias Myttynen täräytti ensin näyttävän soolomaalin, jota seurasi Jyri Junnilan 2-1-osuma.

Kolmannen erän alussa Niko Mikkola siivosi irtokiekon sisään ja KalPa eteni jo mukavalle etumatkalle.

Tappara kavensi vielä hieman yli kahta minuuttia ennen kolmannen etän loppua, kun Valtteri Kemiläisen kuti upposi sisään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan KalPa vei toisen finaalin nimiinsä lukemin 3-2.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Hakametsässä. Mestariksi yltää neljällä voitolla.