NHL:ssä Calgary Flames ei ensin onnistunut katkaisemaan hyvin pitkää nihkeää putkea Anaheim Ducksin luona, kun joukkueiden välinen pudotuspelisarja lähti käyntiin.

Flames ei ole voittanut Anaheimissa sitten vuoden 2004, eikä tälle karmaisevalle putkelle tullut päätöstä. Ducks voitti molemmat kotiottelunsa ja sarjassa siirryttiin 2-0-tilanteesta eteenpäin.

Viime yönä sarja jatkui Calgaryssä, missä kaikki näytti pitkään hyvältä Flamesin kannalta.

Kotijoukkue nimittäin johti ottelua kamppailun puolessa välissä jo 4-1. Samassa yhteydessä Ducks päätyi vaihtamaan maalivahtia.

– Emme olleet lainkaan mukana pelissä alkupuoliskolla. Emme tuntuneet saavan edes kahta syöttöä putkeen omille kahden avauserän aikana, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle sanoi Calgary Sunin mukaan.

Aivan toisen erän loppuhetkillä Shea Theodore kavensi Ducksille.

Kolmannessa erässä vieraat nousivat jo rinnalle.

Heti ensimmäisen jatkoerän alussa Corey Perryn heitto puolestaan upposi mutkien kautta ohi Flames-vahdin Brian Elliottin.

– On kova paikka hävitä tuollaiseen pomppuun. Sitä kuitenkin haluaa enemmän auttaa kuin satuttaa joukkuetta. Tätä on vaikea sulattaa tällä hetkellä, Elliott sanoi sulamisen jälkeen.

– Minun on kannettava vastuu tästä. Meidän olisi pitänyt voittaa tämä ja päästimme kaverin iskemään neljä maalia takamatkalta, Elliott jatkoi.

Flamesin tähtipakilla Mark Giordanolla oli kova mielipide taiston jälkeen.

– Tämä on pahin tappio koko sen historian aikana, mitä itse olen ollut tässä organisaatiossa. Meidän on pakko oppia tästä. Ei tuollaista voi tapahtua, Giordano harmitteli kolmen maalin etumatkan menettämistä.

Sarja jatkuu Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Silloin Flames on pakkovoiton äärellä, mikäli se haluaa vielä tavoitella jatkopaikkaa. Ducks nimittäin tarvitsee enää yhden voiton jatkopaikan varmistamiseen.