Jyväskylässä kuudes välieräottelu JYPin ja KalPan välillä sai sarjalle hyvin poikkeuksellisia vaiheita toisessa erässä.

Aiemmin JYPin ja KalPan välillä joka kerta toinen joukkue oli ehtinyt jäänyt nollille yhden kamppailun sisällä.

Ei jää torstaina.

JYP johti taistoa ensimmäisen erän jälkeen Mikko Kuukan osumalla, joka tuli jo ajassa 02:01.

Toisessa erässä tapahtumia riitti.

KalPa ehti jo johtoon, kun Jaakko Rissanen ja Mikael Seppälä iskivät maalin mieheen.

Rissasen läpiajo-osuman yhteydessä JYP-vahti Jussi Olkinuora kävi lämpöisenä. Olkinuora löi räpylällään Rissasta naamaan niin, että KalPalla kultakypärää kantavan hyökkääjän nenä aukesi.

Seppälän osuman yhteydessä Olkinuora jatkoi kiukuttelua ja sai 10 minuutin käytösrangaistuksen. Todellisuudessa Olkinuoralle olisi pitänyt viheltää jäähy jo aiemman tilanteen kohdalla.

JYP ei kuitenkaan lähtenyt joukkueena turhan kuumentumisen äärelle, vaan hurrikaaniryhmä pysyi ytimessä.

Joonas Nättinen toi JYPin tasoihin ja Juha-Pekka Hytönen puolestaan iski erän loppuvaiheilla lukemiksi 3-2.

JYPin on pakko voittaa torstain taisto, mikäli se haluaa vielä tavoitella finaalipaikkaa lauantaina Kuopiossa seitsemännessä kohtaamisessa.

Finaaleihin tiensä on selvittänyt jo Tappara, joka kaatoi toisessa sarjassa HIFK:n voitoin 4-1.