TAMPERE. Tiistaina Tapparan ja HIFK:n välisessä ensimmäisessä välieräottelussa esille nousi kaksi asiaa:

1) Tapparan 2-0-voitto
2) Kai Kantolan taklaus Juhani Jasuun

Toisessa erässä IFK-hyökkääjä Kantola tuli lujaa tilanteeseen, jossa Jasu oli kiekollinen pelaaja.

Taklaus tärähti ensin keskivartaloon, sitten päähän.

Jasu tippui tämän jälkeen nopeasti jäähän. Tappara-hyökkääjällä varmistettiin nopeasti se, ettei hän nielisi kieltä kurkkuun. Hetken päästä Jasu poistui vertavuotavana pukukopin puolelle.

Hakametsässä taklausta ei katsottu hyvällä. Ainakaan Tappara-fanien toimesta.

Entä miten sinä näit taklauksen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola?

– Se näytti ihan ok:lta. Hyvältä taklaukselta. Toki se on tuosta kulmasta hyvin vaikea sanoa tarkkaan ja se pitää katsoa uudelleen videolta. Mutta ei jäänyt sellaista oloa, että siinä oli tarkoitus taklata päähän tai aiheuttaa loukkaantumista, Tapola sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Aivan tarkkaa tietoa Jasun tilanteesta Tapolalla ei ollut pelin jälkeen. Mutta tilasta Tappara-luotsille oli jäänyt kuitenkin positiivinen vaikutelma.

– Elossa on mies, Tapola sanoi.

Tapparalle iloa toi sarjan avausvoitto. Kirvesrinnat onnistuivat pitämään IFK:n pois maalipaikoilta, eikä esimerkiksi tolppien välissä Dominik Hrachovinalle merkattu kuin 12 torjuntaa.

– Tämä oli hyvä startti. Numerot pysyivät tiukkoina pitkään, kun ei oikein saatu ylivoimalta lisäapuja. Siinä vaadittiin kärsivällisyyttä, mutta mielestäni meillä pysyi paketti hyvin kasassa, Tapola näki.

Sarja jatkuu torstaina Helsingissä. Finaalipaikkaa varten tarvitaan neljä voittoa.