Ensimmäisen vuotensa Edmonton Oilersin organisaatiossa viettänyt Jesse Puljujärvi lähtee mielenkiintoisista asetelmista hakemaan läpimurtoa Leijonissa tulevissa MM-kilpailuissa.

Suomen nuorten maajoukkueiden supertähdelle arvokisat ovat ensimmäiset miesten peleissä, joten 18-vuotiaan maalitykin yllä on taidoista huolimatta myös kysymysmerkkejä.

Puljujärvi pelasi AHL:ssä loistavan kauden, kun 39 ottelussa hän nakutti pisteet 12+16=28. Lisäksi NHL-kokemusta karttui tulokaskaudella 28 ottelun verran.

Alku NHL-kaukaloissa ei ollut samanlainen jättimenestys kuin esimerkiksi Patrik Laineella tai Sebastian Aholla, joten Puljujärvellä on varmasti valtava nälkä osoittaa olevansa huippuhyökkääjä kansainvälisellä tasolla.

Nuori ja isokokoinen laitahyökkääjä luistelee loistavasti, minkä lisäksi Puljujärven loistava laukaus tunnetaan. Loistava taitotaso yhdistettynä huikeaan työmoraaliin tekevät nuoresta hyökkääjästä huippuyksilön ja potentiaalisen ratkaisupelaajan.

Tulevissa kisoissa mitataan kuitenkin henkistä kanttia lyhyen turnauksen aikana. Tiiviin otteluohjelma ei anna pelaajille aikaa totutella vauhtiin, vaan kärkihyökkääjien on oltava kentän parhaita pelaajia ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

Onnistuneeseen turnaukseen on Puljujärvelle pedattu kuitenkin loistava mahdollisuus, kun hänet on laitettu samaan kentälliseen tutun tutkaparin Sebastian Ahon sekä kokeneen huippusentterin Valtteri Filppulan kanssa.

Lisäksi penkin takana on Kärpistä tuttu päävalmentaja Lauri Marjamäki, joten Puljujärvellä on kaikki mahdollisuudet olla Leijonien ratkaisupelaajia tulevissa kisoissa. Loistavan laukauksensa ja maalinälän ansiosta nuori hyökkääjä tullaan varmasti näkemään myös ylivoimalla.

Suomi kohtaa torstai-iltana EHT-ottelussa Tshekin. Ottelussa tuore Puljujärven tähdittämä ykkösketju pääsee ensimmäistä kertaa tositoimiin.