Boston Bruinsin slovakialaispuolustaja Zdeno Chara pelaa ällistyttävällä tasolla vielä 40-vuotiaanakin.

NHL:n pisin pelaaja johtaa joukuettaan edelleen suuressa roolissa, vaikka 205-senttiselle ja yli 110-kiloiselle pelaajalle kehon huoltaminen sekä rasituksesta palautuminen ovat pitkän ja raastavan kauden aikana erityisen työlästä.

Keskimäärin yli 23 minuuttia ottelua kohden kellottanut ja selvästi joukkueestaan eniten pelannut Bruins-kapteeni urakoi puolustusvelvotteiden lisäksi hyökkäyspäässä 75 ottelussa kiitettävät tehopisteet 10+19 tällä kaudella.

Joukkueensa pudotuspeleihin johdattanut Chara pelasi ensimmäisessä pudotuspeliottelussa yli 25 minuuttia 2-1 voittoon päättyneessä vierasottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

11 kautta Bruinsin kapteenina pelanneen tähtipuolustajan sopimus jatkuu Bostonissa vielä ensi kauden. Kertaalleen Stanley Cup -voittoon seuransa johdattaneella kolossimaisella Charalla on vyöllään 1250 NHL:n runkosarjan ottelua ja 142 pudotuspeliottelua päälle.