Kanadalaisen urheilumedian Sportsnetin toimittaja Jeff Marek listasi NHL:n ensi kesän varaustilaisuuden kymmenen parasta pelaajaa.

Marekin arvioi varaustilaisuuden ykkösvaraukseksi kanadalaislupaus Nolan Patrickin, joka on tehnyt Kanadan juniorisarja WHL:ssä hurjaa jälkeä loukkaantumisten rikkomalla kaudella.

Toiselle sijalle Marek kaavailee Kanadan juniorisarja QMJHL:ssä pelaavan sveitsiläislupaus Nico Hirchierin.

Seuraava sijoitus on suomalaisittain iloista katsottavaa, koska HIFK:in suomalaispuolustaja Miro Heiskanen valloitti paikkansa varaustilaisuuden kolmannelta paikalta.

Heiskanen teki Liigan runkosarjassa 37 ottelussa viisi maalia ja viisi syöttöpistettä. Pudotuspeleissä 17-vuotiaalle huippulupaukselle kertyi kolme syöttöpistettä kahdeksassa kamppailussa.

Heiskanen edusti Suomen U-18 maajoukkuetta huhtikuussa pelatuissa MM-kisoissa. Suomalaisnuorukainen paukutti seitsemässä ottelussa hurjat tehopisteet 2+10 ja hänet valittiin turnauksen tähdistöön.

– Hän on kärkipuolustaja tässä varaustilaisuudessa. Hän on ollut tasainen nousija koko kauden. Hän pelaa paniikitonta peliä, eikä koskaan heitä kiekkoa pois. Todella sulava luistelija, jolla on voimaa pelata isoja minuutteja. Ykkösparin puolustaja, Marek arvoi Sportsnetin artikkelissa.

Vaikka kymmenen parhaan pelaajan joukkoon ei mahtunut muita suomalaispelaajia, on Suomelle tulossa laadukas varausvuosi, Marek uskoo.

– Voimme nähdä peräti viisi suomalaispuolustajaa ensimmäisellä kierroksella. Ainakin Heiskanen, Juuso Välimäki, Urho Vaakanainen tulevat olemaan ykkösvarauksia. En kuitenkaan ole yllättynyt, jos Henri Jokiharju (joka oli loistava CHL/NHL:n huippulupausten ottelussa) ja Robin Salo löytyisi myös ensimmäiseltä kierrokselta, toimittaja arvelee.

Katso koko Sportsnetin TOP-10 -lista tästä.