TAMPERE. Ylivoima, ylivoima, ylivoima. Tehotonta, tehotonta ja vielä kerran tehotonta.

Se oli HIFK:lla tarina niin Kärpät- kuin TPS-sarjoissa. Vasta kuudennessa puolivälieräottelussa TPS:ää vastaan IFK sai kevään ensimmäisen ylivoimaonnistumisen.

Lauantaina?

Kaikki kolme maalia ylivoimalla.

– Ehkä se oli se ketsuppipulloefekti. Joskus noita tulee ja nyt tuli hyvään kohtaan, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen huokaisi.

Erityisesti Törmästä lämmitti se, mihin paikkaan osumat tulivat. Jarkko Malisen 2-2-tasoitusmaali kuittasi Tapparan aiemmin sivalluksen ja kolmannessa erässä Malisen illan toinen puolestaan ratkaisi koko pelin.

– Taisi olla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun on 5-6 minuuttia jäljellä ja saadaan ylivoimalla ratkaisumaali. Hyvää kannatti odottaa näköjään, Törmänen sanoi viitaten Malisen kolmannen erän osumaan.

Eikä IFK jättänyt muutenkaan huonoa vaikutelmaa.

Päinvastoin.

– Pelattiin stabiilisti. Jokainen jätkä oli hienosti talkoissa mukana.

Ilme oli muuttunut selvästi 48 tunnin sisällä. Vielä torstaina Helsingissä IFK oli selkeästi Tapparan jaloissa.

– Syvältä sisimmistä kaivettiin, mistä jokaisen pelaajan pitääkin kaivaa. Pitää nähdä se hienous, kun saa pelata tässä vaiheessa kautta, Törmänen pohti sitä, miten lauantain ilme rakentui.

– Se oli hyvä peli meiltä. Jokainen jätkä oli valmiina. Sitä se vaatii. Silloin se ilmekin näyttää paremmalta, kun ollaan pelissä täysillä kiinni.

Oma kysymys on se, että millainen IFK nähdään maanantaina Helsingissä. Punapedoilla kun on riittänyt aaltoliikettä vaikka kuinka paljon kauden aikana.

– Tähän pitää rakentaa vain. Tämän päälle, Törmänen sanoi reseptistä, viitaten lauantain suoritukseen.