TAMPERE. Oma koira ja oma koira. Jarkko Malinen ehti edustaa kolmen kauden ajan Tapparaa, joten ehkäpä kyseistä sanontaa voi käyttää, ainakin jotenkin.

Kesken kauden KooKoosta HIFK:hon siirtynyt Malinen oli iskussa lauantaina, kun IFK kävi hakemassa vierasvoiton Tapparan luota kolmannessa välieräottelussa.

Malinen nousi esille toisessa erässä, kun hän suti irtokiekon sisään aivan Tappara-vahdin Dominik Hrachovinan nokan edestä.

Jo ennen sitä Malinen oli ehtinyt hukata useita mainioita tekopaikkoja. Sama ilmiö oli näkynyt myös aiemmin kevään aikana.

Paikkoja on ollut, mutta viimeistely on ollut tehotonta.

Nyt ei ollut.

– Edellisellä ylivoimalla olin hakannut kolmesti kiekkoa vastustajan veskarin patjaan. Nyt tuossa maalissakin vasta toisella yrityksellä sain sisään. Mutta kyllähän se hyvältä tuntui, Malinen puhui 2-2-tasoitusmaalistaan SuomiKiekko-sivustolle.

– Ei ole hirveästi tullut tehtyä maaleja tällä kaudella. Aika paljon on tullut hukattua paikkoja, Malinen käänsi isoon kuvaan.

Ja kun yksi onnistuminen napsahti, niin miksei toinen perään.

Kolmannessa erässä ajassa 54:09 Malinen ohjasi näyttävällä tavalla IFK:n 3-2-voittomaalin.

– Yllätyin itsekin, että meni sisään. Maila väliin ja toivotaan parasta -tyylinen se oli, Malinen sanoi.

Malisen osumat olivat elintärkeitä IFK:lle. Tapparan 3-0-johto sarjassa olisi ollut vaikea kiivettäväksi.

Samalla Malinen itse sai helpotusta. 29-vuotias sentteri on kantanut kärkiketjujen roolia, mutta tulospuolella on ollut hiljaista.

Peli on näyttänyt tuskaiselta ja jopa suorastaan mitäänsaamattomalta.

– Olen koittanut jättää mahdollisimman vähälle miettimisen. Ainoa, kuka niitä paineita asettaa, on minä itse. Silloin se on itsestä kiinni, että kuinka niitä käsittelee. Olen yrittänyt jättää stressaamisen mahdollisimman vähälle.

Samalla kun IFK onnistui kaventamaan sarjan tilannetta (2-1 Tapparalle), nähtiin punapedoilta jopa kevään paras suoritus.

– Tuntui, että oltiin paremmin pelissä kiinni ja ylipäätänsä pelipäällä. Sitten toki samalla ylivoima toimi tärkeillä hetkillä.

Ylivoima tosiaan toimi.

IFK nimittäin nakutti kaikki kolme osumaa viidellä neljää vastaan. Ylivoima on tuottanut harmaita hiuksia IFK:lle aiemmin kevään aikana. Erityisesti TPS-puolivälieräsarjassa.

– Mulle ainakin sanottiin, että mihin pitää mennä. Pojat piirsivät aamulla kuviot taululle. Mee tohon ja pistä lapa jäähän, Malinen hymähti.

Sen Malinen teki.

Kokonaisuudessaan lauantain esitys oli IFK:lta hyvin jämäkkä.

– En tiedä vaikuttiko aiemmin TPS-sarja vai mikä. Toivotaan, että nyt ollaan tosissaan herätty tähän sarjaan, illan sankari jatkoi.

IFK:n ja Tapparan välieräsarja jatkuu maanantaina Helsingissä. Finaaleihin etenee neljällä voitolla.