TAMPERE. Keskiviikkona HIFK pamautti isoja uutisia pöytään jo aamupäivällä, kun kokoonpanotiedot tulivat esille.

Ei Juhamatti Aaltosta, ei Joonas Raskia, ei Arttu Luttista.

Kovia poissaoloja.

Näihin IFK-luotsi Antti Törmänen palasi keskiviikkona välieräottelun jälkeen.

– Kaikki päätökset, mitä tuolta tulee, ovat hankalia päätöksiä. On hirveän paljon asioita taustalla, mistä ette tiedä yhtään mitään, eikä teidän pidäkään tietää, Törmänen heitti kommentteja ympärillä olleelle toimittajaryppäälle.

– Ei voida kertoa loukkaantumistilanteista ynnä muista. Kaikki nämä vaikuttavat hirveästi. Joskus ne päätökset voivat tuntua tosi oudoilta. Mutta siellä on paljon juttuja taustalla, joista ei saada puhua.

Vielä keskiviikon ottelussa IFK meinasi kokea takaiskun, kun kultakypärä Roope Hintz poistui pukukopin puolelle pahasti jalkaa nilkuttaen.

– Taisteluilme oli kova. Laitoimme itsemme likoon, väännettiin ja saatiin onnistumisia. Näkyikö siellä sitten pientä väsymystä viimeisessä erässä, vai mitä. Tultiin toiseen erään todella isolla sydämellä ja oltiin johdossa. Ajateltiin, että mennään hoitamaan tämä. Menikö sitten ajatukset eteenpäin, että mitäs huomenna. Vaikuttiko se sitten siihen puoleentoista minuuttiin?, Törmänen pohti.

Tappara nousi tasoihin ja paineli 4-2-johtoon alle kahdessa minuutissa. Se oli myös lopulta ratkaiseva hetki, sillä Lennart Petrellin kavennus ei riittänyt.

– Pettymys. Rankalla, ankaralla tavalla se tuli, Törmänen puuskahti välieräsarjan päättymisen jälkeen.

Tappara eteni jatkoon voitoin 4-1.

Törmänen itse on ollut pudotuspelien aikana kovien huhujen kohteena. Eikä vain pudotuspelien, vaan jo runkosarjan aikana. IFK:n päävalmentajan tontille on soviteltu ties ketä ja Törmäsen asemaa on kyseenalaistettu.

– En mä sitä ajattele. Kannattaa laittaa perspektiiviin. Jos katsoo vaikka kymmenen vuoden historiaa ja voidaan katsoa pidemmällekin. Kuinka monta kertaa ollaan oltu pronssiottelussa, kuinka monta kertaa ollaan oltu mitalipeleissä? Kaksi kertaa. Viime vuonna ja Kari Jalosen aikana kerran.

– Onko se (pronssipeli) sitä, mitä me haettiin? Ei. Kyllä me haluttiin tietenkin lähteä hakemaan mestaruutta. Se on ihan selvä. Uskon, että aika moni muukin joukkue lähti hakemaan. Voi toki myös miettiä sitä, että kuinka iloinen tässä olisi, jos olisi ollut kakkonen runkosarjassa ja olisi jo nyt laulussa. Kyllä mä aina tämän valitsen, että ollaan pelaamassa näitä pelejä. Ollaan vielä taistelemassa mitaleista.

IFK:lle uhkaa tulla jopa kahdeksan välipäivää ennen pronssiottelun alkua, mikäli sitä ei siirretä.

– Se on laitettu sinne ohjelmaan ja ehkä sitä voi aikaistaa vähän, keskiviikkoon esimerkiksi. Varmaksi TV sanelee siinä sitten. Mutta jos ironisesti hakee jotain hyvää, niin nyt on aikaa huilata ja palautua. Kerätä uudestaan voimia.

– Halua on voittaa se peli, Törmänen vannoi.