HELSINKI. Torstaina toisessa välieräottelussa kolmannen erän alussa Helsingin vanhan jäähallin valotaululla komeilivat tai vilkkuivat varsin tylyt lukemat.

IFK 0, Tappara 5.

Kamppailu oli käytännössä ratkennut jo toisessa erässä, missä Tappara muutti lukemia kolmen maalin myötä.

Osumat tulivat IFK:n kannalta karuihin kohtiin.

– Avauserässä nelosketjulla oli pitkä pyöritys alla ja yhtäkkiä peli oli 0-1. Toisessa erässä sitten painajaismainen alku (Jani Lajusen maali). Löperöä pelaamista ja jäähyjä siihen. Sen jälkeen kaksi aivan liian helppoa maalia ja yhtäkkiä 0-4. Vaikea siitä on sitten rypistää tuon tason jengiä vastaan, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kertaili murheellisena.

– Viimeiseen erään vielä paha alku ja se vei sitten vielä sen isoimman terän siitä kiristä, Törmänen jatkoi.

Tapparan kannalta vierasesitys oli tyly, ainakin 50 minuutin ajan.

Erottavissa tekijöissä Törmänen kääntyi vastuunkantajien puolelle.

– Iso juttu tuossa oli se, että vastustajan kärkijätkät olivat parempia kuin meidän kärkijätkät. Aika selkeästi, Törmänen näki.

– Pitäisi pelata omilla vahvuuksilla ja näissä peleissä pitäisi olla parhaimmillaan. Se on vain yksilön tehtävä. Jos et pysty tuohon, niin se on huono juttu sitten.

Tappara johtaa nyt välieräsarjaa voitoin 2-0. Hiljalleen IFK alkaa olla pakkovoittojen äärellä, mikäli se haluaa edetä vielä finaaleihin.

– Ei auta. Viimeisessä erässä saatiin vähän tunnetta mukaan ja pari maalia saatiin. Ei sentäs nollille jääty. Otetaan noita juttuja sitten mukaan, Törmänen mietti.