HELSINKI. Tappara onnistui hakemaan jo välieräsarjan toisen voittonsa Helsingistä, kun kirvesrinnat olivat HIFK:ta parempia lukemin 2-0.

Pelin jälkeen tapetilla oli kuitenkin erityisesti yksi tilanne.

IFK-kolossipakin Joe Finleyn taklaus Tapparan Sebastian Repoon herätti kummastusta.

– En tiedä mitä järkeä tuommoisessa on. Kiekoton mies ja vedetään keskialueella, kun kukaan ei odota mitään. Ei tuommoisia tarvitsisi tehdä, Tapparan Kristian Kuusela ihmetteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta se oli kakkonen, sillä selvä.

IFK:lta on kieltämättä näkynyt hieman kyseenalaisia otteita sarjan aikana. Kai Kantolan taklaus sarjan avauspelissä jätti kysymysmerkkejä ylle. Edellisessä Helsingin pelissä Finley otti puolestaan 5+20-minuuttia keihästämisestä.

Ja nyt melkoinen töötti.

– Jos tuollaiset kuuluvat heidän pelityyliin, niin ne kuuluvat. Meidän pitää vain yrittää pitää pää kylmänä. Yleensä sitä kuitenkin jää häviölle, kun tuollaisia tarpeeksi tekee. Tykkään itsekin pelata kovaa. Ei mulla ole sitä vastaan mitään.

– Mutta sitten kun vedellään tuolla tavalla kiekollisia äijiä, niin ei, ei niin tarvitse tehdä. En mä näe siinä mitään hyötyä, Kuusela jatkoi.

Kesken kauden KHL:stä Tapparaan palannut Kuusela oli lopulta illan sankari, sillä hänen avauserän onnistuminen jäi pelin voittomaaliksi.

Lehtereille osuma näytti hieman ”ohhoh”-maalilta. Toisaalta Kuusela oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Eikös se pidä olla siellä, Kuusela hymähti.

Jani (Lajunen) teki hienon työn siinä. Ajo maalille, otti kiekon mukaan siinä ja rullasi äijää eteenpäin. Pyörähdin maalin takaa ja tuli kiekko suoraan lapaan. Kiekko oli vielä onneksi hieman pystyssä, niin lähti siitä hyvin, Kuusela sanoi maalistaan.

Isossa kuvassa Tappara onnistui parantamaan selvästi lauantain esityksestä.

Tampereella Tappara oli jäänyt jopa yllättävän vaisuksi. Ei Tappara nytkään ollut mitenkään räiskyvä, mutta vierailijoilla paketti pysyi kasassa 60 minuutin ajan.

Eikä IFK esimerkiksi päässyt kunnolla maalipaikoille.

– En tiedä oliko se lauantain peli surullinen, mutta oli se aika heikko peli meiltä. Päästiin johtoon, mutta kaveri keksi ylivoimalla keinot ja voitti pelin. Nyt pystyttiin aika hyvin nollaamaan ja puolustamaan voitto tästä, Kuusela mietti.

Maanantaina IFK:n hyökkäykset menivät jatkuvasti kulmiin, eikä kotijoukkue päässyt riehumaan maalinedustalle, kuten se oli tehnyt lauantaina Tampereella.

– Ei sieltä laidoilta niitä maaleja tehdä. Sinne jokainen joukkue varmasti yrittää puolustaa. Maalinedustalta ne yleensä kuitenkin tehdään. Siinä keskustan puolustamisessa onnistuttiin tänään oikein hyvin, Kuusela tuumasi tyytyväisenä.

Nyt Tappara on katkaisupaikan äärellä. Mikäli se ottaa keskiviikkona voiton, on se finaaleissa.

– Keskiviikkona lähdetään taas nollista ja siitä tulee varmasti hieno peli. Kaveri laittaa kaiken likoon ja meidän pitää siihen vastata, Kuusela sanoi lähtökohdista.