Vasta 20-vuotias HIFK-hyökkääjä Roope Hintz on ehtinyt tekemään jo ikäisekseen kiekkoilijaksi paljon. Takana on jo kolme täyttä kautta SM-liigaa Ilveksen ja HIFK:n paidassa, minkä lisäksi nuori hyökkääjä on pelannut kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

Tällä kaudella EHT-otteluiden kautta Leijoniin murtautunut Hintz teki SM-liigassa 19 maalia runkosarjassa ja pelasi loistavat pudotuspelit.

HIFK:n ykkössentteri viimeisteli 14 pudotuspeliottelussa tehot 3+11=14. Nousujohteisen kevään myötä kutsu kävi välittömästi Leijoniin, kun HIFK:n kausi päättyi pronssiotteluun.

Hintzillä on yksi ase, minkä ansiosta hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta MM-kisoissa pelaavaan kokoonpanoon. Sekä sentterin että laitahyökkääjän tontilla viihtyvä nuori pelaaja on aivan poikkeuksellinen luistelija.

Päästessään kiekon kanssa vauhtiin, asettaa Hintz kansainvälisissäkin peleissä vastustajan puolustajat todelliseen pulaan. Erinomaisen liikkeen ansiosta fiksu hyökkääjä ehtii mainiosti myös puolustustehtäviin.

Monipuolisuutensa ansiosta päävalmentaja Lauri Marjamäki pystyy käyttämään nuorta hyökkääjää monenlaisessa roolissa, mutta Hintzillä on kaikki avaimet käsissään murtautua Leijonien kärkiketjuihin saakka.

EHT-ottelussa Tshekkiä vastaan torstaina Hintz pelasi kakkosketjussa yhdessä Miro Aaltosen ja Mikko Rantasen kanssa.

SM-liigassa tämän kauden aikana kypsyyttä otteisiinsa saaneelle lähes 190-senttiselle Hintzille mahdollinen kisapaikka on erittäin tärkeä, sillä mainion kevätkauden jälkeen Dallas Starsin kesän 2015 varaus tähyää varmasti Pohjois-Amerikkaan ensi syksyksi.