Winnipeg Jetsin suomalainen supertulokas Patrik Laine on kärsinyt viime aikoina hänelle harvinaisesta maalittomuudesta. Laine johti vielä kuukausi sitten tulokkaiden maali- ja pistepörssiä, mutta nyt tehoja on tullu viimeiseen yhteentoista otteluun vain 2+1.

Maanantain harjoituksissa maalittomusta johtuneen tuskan pystyi näkemään nuorukaisesta. Mediajätti TSN:n mukaan Laine oli pamauttanut mailansa turhautuneena laitaan mennessään vaihtopenkille.

Lainetta haastateltiin harjoitusten jälkeen ja hän itsekkin myöntää maalinteon vaikeuden tällä hetkellä.

– Tietenkin se on turhauttavaa. Et vain tee maaleja. Rehellisesti sanoen, se on vaikeaa tällä hetkellä. Mutta sinun täytyy silti tehdä kovaa töitä, saada maalipaikkoja ja toivottavasti saada muutama piste viimeisten pelien aikana, purkaa Laine TSN:lle.

18-vuotias tulokassensaatio on tehnyt tällä kaudella 34 maalia ja 28 syöttöpistettä, millä irtoaa NHL:n tulokkaiden maali- ja pistepörssin toinen sija heti Toronton jenkkitulokkaan Auston Matthewsin takaa. Toronton kaksi muuta tulokashyökkääjää William Nylander ja Mitch Marner ovat suomalaispelurista vain kolmen tehopisteen päässä.

Laine ei kuitenkaan ota stressiä Toronton huippukautta pelaavista tulokkaista.

– He ovat pelanneet hyvin, joten hieno asia heille. Minä keskityn vain joukkueeseeni ja miten voin kehittää omaa peliäni, Laine kertoo.

– Kauden kolmen viimeisen ottelun jälkeen aion sitten katsoa missä mennään ja siinä kaikki. Tulen olemaan iloinen joka tapauksessa.