Reilu neljä minuuttia peliä jäljellä, yllättävä veto lähes nollakulmasta yläpesään ja voitto kotiin. Kaiken takana on Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson, mikä ei sinänsä yllätä ketään.

NHL:n näyttävin puolustaja johdatti Ottawa Senatorsin voittoon ottelusarjan avauksessa New York Rangersia vastaan. 2-1 päättyneessä ottelussa Karlsson oli voittomaalin lisäksi värkkäämässä myös Senatorsin avausmaalia toisessa erässä ylivoimalla.

Karlsson otti joukkueensa reppuselkään jo runkosarjan lopussa, kun kapteeni pelasi henkilökohtaisella taidollaan elintärkeitä sarjapisteitä, jotta Senators ylsi ylipäätään pudotuspeleihin.

Karlsson on ollut NHL:n yllättäjäjoukkueen ylivoimaisesti tärkein kenttäpelaaja myös pudotuspeleissä. NHL:n pudotuspelien tehokkain puolustaja on jäänyt vain yhdessä ottelussa ilman tehopisteitä ja kerännyt kokonaissaldon 1+6 seitsemässä ottelussa.

Lisäksi hurjia peliaikoja illasta toiseen kellottava Karlsson ei ole poistunut kertaakaan kaukalosta teholukema miinuksella.

Juuri tällä hetkellä Karlsson on NHL:n pudotuspelien arvokkain kenttäpelaaja, sillä hänen merkityksensä Ottawan joukkueelle on valtava molemmissa päissä kenttää.