Edmonton Oilers marssi vakuuttavasti jatkoon pudotuspelisarjasta San Jose Sharksia vastaan NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Oilersille riitti kuusi ottelua sarjan katkaisemiseen, kun se voitti sunnuntain vastaisena yönä vierasottelun San Josessa lukemin 3-1.

Ottelun yksi sankareista oli jälleen Edmontonin 20-vuotias kapteeni Connor McDavid, joka oli joukkueensa kahden maalin aikana kentällä ja viimeisteli joukkueensa jatkopaikan tekemällä kolmannen maalin Sharksin pelatessa ilman maalivahtia. McDavidin kokonaissaldo kuudessa ottelussa oli 2+2.

Oilersin maalilla hurjaa kevättä pelaava Cam Talbot ei päästänyt kahdessa ensimmäisessä erässä yhtään maalia selkänsä taakse.

San Josen ainoan maalin teki kolmannessa erässä Patrick Marleau. Syöttäjäksi merkittiin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi, jolle kauden päättyminen viime vuoden finaalien jälkeen on kova pettymys.

Näin ollen Donskoin on mahdollista osallistua MM-kilpailuihin, mutta hän ei ole vielä kertonut halukkuudestaan edustaa Leijonia tänä keväänä.