Buffalo Sabresin nuoren supertähden Jack Eichelin kausi päättyi äärettömään pettymykseen, kun Sabres jäi ulos pudotuspelistä kuudennen peräkkäisen kerran.

20-vuotiaalla nuorukaisella oli kuitenkin muitakin murheita kauden viimeisen ottelun jälkeen. Eichel olisi nimittäin saanut tulokassopimuksensa B-pykälän mukaan kahden miljoonan dollarin bonuksen, jos hän olisi ollut NHL:n pistekeskiarvotilaston kymmenen parhaan pelaajan joukossa, The Associated Press -lehti varmistaa.

Eichel teki tällä kaudella 61 ottelussa pisteet 24+33=57. Näillä tehoilla hän oli pistekeskiarvotilaston 11:s, heti Edmonton Oilersin saksalaishyökkääjä Leon Draisaitlin jälkeen.

Draisaitlin pistekeskiarvo oli kauden päätteeksi 0,939, kun taas Eichelin 0,934. Sabres-nuorukainen jäi siis vain 0,005 pisteen päähän jättimäisestä bonuksesta.

Mikä yhdysvaltalaispelurin tilanteesta tekee vielä epäonnisemman on se, että Draisaitl onnistui tekemään kauden viimeisessä ottelussa maalin ja syöttöpisteen, joilla hän nousi Eichelin ohitse aivan lopussa.

Jättisumman menettänyt Sabres-tähti Eichel osoitti turhautumistaan joukkueeseensa maanantaina.

– Kausi on ohi. Siinä kaikki mitä ajattelet. Rankkaa oli, joo. Et ole siellä missä haluaisit olla, Eichel purkaa pettyneenä The Associated Press -lehden mukaan.

Toimittaja muistutti Eicheliä, että hän oli hyvin lähellä piste per peli -tahtia.

– En kuitenkaan ollut, Eichel tyrmää saman tien.

Sabres-nuorukainen uskoo kuitenkin, että hän voi kehittyä paremmaksi.

– Uskon, että en ole vielä sillä tasolla, millä pystyn olemaan. Mutta olen pelannut ihan hyvin väliajoin.