New York Islandersillä on kesällä isoja päätöksiä edessä. Joukkueen kapteenin ja ykköstähden John Tavaresin viimeinen sopimusvuosi lähtee kesällä heinäkuun 1. päivä liikkeelle, eikä joukkue ole vieläkään onnistunut tekemään jatkosopimusta hänelle.

Tällä kaudella 71:ssä ottelussa tehopisteet 27+34=61 tehneen Tavaresin jatko Islandersissä ensi kauden jälkeen ei ole mitenkään varmaa, spekuloi TSN:n toimittaja Darren Dreger.

– Tässä on mahdollisuus vaihtokauppaan. Tiedän, että fanit tulevat tyrmistymään Tavaresin vaihtamisesta pois, mutta ehkä tämän kesän neuvottelut eivät menekään niin kuin pitäisi. Ehkä Tavares ei näe Islandersin tulevaisuutta niin kirkkaana kuin seuran johtohenkilöt näkevät, kertoo Dreger TSN:n lähetyksessä.

Dreger uskoo, että Islandersin täytyy tehdä päätös ennen heinäkuun 1. päivää, jotta he saavat Tavaresista täyden hyödyn irti.

– Islandersin täytyy maksimoida hyöty Tavaresista. En sano, että vaihtokauppa olisi todennäköisempää kuin jatkosopimus, mutta kaikki tämä pitää hoitaa ennen heinäkuun 1. päivää.

Tavaresin vaihtaminen olisi Islandersille suhteellisen helppoa, koska 26-vuotias kanadalaishyökkääjä tienaa 5,5 miljoonaa kaudessa, joka hänen tasoonsa nähden hyvin vähän.