Winnipegin nuori suomalaistähti Patrik Laine ei välttämättä ollut isolle yleisölle vielä tuttu pelaaja vuosi sitten, mutta nyt jokainen jääkiekkoa seuraava ihminen tietää kuka on Laine.

Winnipegin tähtipelaaja Dustin Byfuglien ei ollut tietoinen pelaajasta jonka hänen joukkueensa varasi koko tilaisuuden toisella varausvuorolla.

– En tiennyt hänestä mitään, laukoo Byfuglien suoraan Sportsnetille.

Laine ja Byfuglien kohtasivat ensimmäisen kerran World Cupissa kauden alussa. Se avasi kokeneen puolustajan silmät.

– Tämänkö kaverin pitäisi päästä meidän joukkueeseen? Tällekö kaverille tulen syöttämään koko kauden? Hän osaa laukoa kiekkoa. Minulla tuli saman tien hymy naamalla, kun katsoin häntä ja ajattelin: ”joo, tämä kaveri tulee pääsemään meidän joukkueeseen”, kertoo Byfuglien.

Byfuglien on kiinnittänyt erityisesti huomiota Laineen kuuluisaan vetoon.

– Se on yksi niistä asioista minkä jokainen pelaaja vain toivoo saavansa. Se on uniikki. Se lähtee todella kivasti ja se näyttää vaivattomalta.

Byfuglien näkee joukkueensa tulevaisuuden valoisana.

– Joukkueemme paranee joka vuosi. Kun nuoret pelaajat ovat pelanneet neljä kautta, olet vain: ”Okei, tämä kaveri tietää mitä hän tekee.” Minun ei tarvitse huolehtia hänestä enää.

– Meillä on mahdollisuus olla kärjessä. Olemme vain askeleen päässä siitä, että voisimme olla loistava pudotuspelijoukkue nyt ja tulevaisuudessa, Byfuglien päättää.