Carolina Hurricanesin pudotuspelihaaveet saivat lisäpontia, kun joukkue voitti New Jersey Devilsin loppulukemin 3-1. Ottelun ykköshahmo oli Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, joka teki kaksi maalia.

Aho iski ottelun 1-0-avausmaalin ruotsalaishyökkääjä Elias Lindholmin hienosta tarjoilusta. 19-vuotiaan raumalaisen ottelun toinen osuma tuli nopealla laukauksella pienestä kulmasta, joka yllätti New Jerseyn maalia vartioineen Cory Schneiderin täysin.

Aho on tehnyt NHL:ssä tällä kaudella pelaamassaan 73:ssa ottelussa tehopisteet 23+23=46. Kärpät-kasvatti nousi NHL:n tulokkaiden maalipörssin kolmannelle sijalle.

Aho on onnistunut tekemään pisteen jokaisessa viimeisessä kuudessa ottelussaan. Näissä otteluissa hän on kerännyt tehopisteet 3+5.

Aho ohitti 46:lla pisteellään Janne Niinimaan, Tuomo Ruudun ja Saku Koivun tulokaspiste-ennätykset. Ahon tehopisteet ovat kahdeksanneksi suurimmat suomalaistulokkaalta.

Voitto oli Carolinalle elintärkeä, koska joukkue nousi 79:ään pisteeseen, joka on viiden pisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Boston Bruinsista. Carolinalla on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Bruinsilla.

Ahon illan ensimmäinen osuma:

Carolina Hurricanes

@Canes
[HIGHLIGHT] @SebastianAho slams home @lindholmelias' great feed. #Redvolution #CARvsNJD

Toinen osuma:

Carolina Hurricanes

@Canes
[Goal GIF] The camera can't keep up with @SebastianAho as he puts the #Canes up 3-1! #Redvolution #CARvsNJD