Helsingin IFK:ssa kaksi kautta sitten kiekkoillut venäläislupaus Nikolai Goldobin joutui NHL:n siirtorajalla kauppatavaraksi, kun San Jose Sharks myi hyökkääjän Vancouver Canucksiin.

Sharksissa Goldobin ei mahtunut tällä kaudella kuin kahdesti pelaavaan kokoonpanoon, mutta nuorennusleikkausta aloittamassa olevassa Canucksissa vastuuta löytyi heti.

Goldobin iskikin kanadalaisjoukkueen paidassa heti ensimmäoisessä ottelussaan osuman Los Angeles Kingsin verkkoon komeasti karattuaan yksin läpi vastustajan puolustukselta ja upotettuaan kiekon ohi Ben Bishopin.

Katso Goldobinin kauden avausmaali NHL:ssä yllä olevalta videolta.

– Hänellä on hyvät taidot – jopa lyhyissä harjoituksissa huomaa sen. Haluamme nähdä, miten hän onnistuu käyttämään sitä pelissä. Sen täytyy onnistua. Uutena pelaajana täytyy löytää keinot onnistua ja meidän täytyy yrittää saada hänet oikeille paikoille, joukkueen valmentaja Willie Desjardins pohti Vancouver Sunille.

Goldobin pelasi Canucks-debyytissään vajaat 13 minuuttia.

– Hän on hyvä hyökkäyspään pelaaja. Tarvitsemme sitä, ja haluan nähdä sitä häneltä lisää. Hän on tehnyt töitä saadakseen tasaisuutta ja ollakseen vahvempi kiekon kanssa, Desjardins jatkoi.