Valtteri Filppulan liittyminen Philadelphia Flyersin riveihin on piristänyt selvästi Sean Couturieria.

Filppula siirtyi Flyersin vahvuuteen viimeisenä siirtopäivänä. Suomalaissentteri on ennättänyt pelata uuden joukkueensa vahvuudessa kolme ottelua.

Filppula on ottanut paikkansa Flyersin kakkosketjun keskeltä. Marraskuussa polvivamman saanut ja kuukauden sivussa ollut Couturier puolestaan on saanut siirron kolmosvitjan keskushyökkääjäksi.

– Filppulan saapuminen näyttää piristäneen Couturieria. Couturierin vahvasta kahden suunnan pelaamisesta, fyysisyydestä ja erikoistilanneosaamisesta tuntui olevan ikuisuus, Philadelphia Daily Newsin toimittaja Marcus Hayes kirjoittaa.

Suomalaisen tultua Flyersiin Couturier vaikuttaisi saaneen selvästi lisää potkua pelaamiseensa.

– Filppula on työntänyt Couturierin tukevaan rooliin. Couturier vastasi siihen kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä. Se on hänen paras kolmen pelin putkensa sitten viime vuoden runkosarjan lopun. Tämän Couturierin kanssa Flyers teki kuusivuotisen ja 26 miljoonan dollarin sopimuksen kesällä 2015, Hayes painottaa.

Hayes kehuu Filppulan pelinlukutaitoa ja hänen positiivista vaikutusta koko joukkueeseen.

– Hän näyttää olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kaikki, jotka ovat katsoneet tällä kaudella lamaantunutta Flyersia viikkojen ajan voivat huomata Filppulan vaikutuksen olevan hätkähdyttävä. Hayes kiittelee.