St. Louis Blues rämpi pahasti koko alkukauden ja pitkään näytti siltä, ettei paikkansa viime vuosina pudotuspeleissä vakiinnuttanut seura mahdu kahdeksan parhaan joukkoon läntisessä konferenssissa.

Viimeisenä oljenkortenaan Blues-johto päätyi antamaan potkut joukkueen pitkäaikaiselle päävalmentajalla Ken Hitchcockille. Tilalle palkattiin Minnesota Wildia viime vuodet valmentanut, mutta niin ikään potkut saanut lupaava valmentaja Mike Yeo.

Yeon tulos St. Louisin ruorissa on ollut vakuuttavaa, sillä nyt joukkue on varmistamassa pudotuspelipaikkaansa, kun runkosarjan otteluita on jäljellä kahdeksan. Blues on viimeisellä pudotuspelipaikalla yhdeksän sarjapisteen kaulalla takana tuskailevaan Los Angeles Kingsiin.

Päävalmentajan vaihduttua helmikuun alussa, on St. Louis voittanut 24 ottelustaan Yeon alaisuudessa 16, minkä ansiosta joukkue on jatkamassa pelejään myös runkosarjan jälkeen.

Joukkueen tahti on maaliskuussa vakuuttava. Edellisestä kymmenestä ottelustaan Blues on kärsinyt vain yhden suoran tappion ja voittanut kahdeksan peliä.

Seuran tie tulee olemaan kuitenkin haasteellinen, sillä näillä näkymin St. Louis kohtaa pudotuspelien avauskierroksella läntisen konferenssin kärikiseuran Chicago Blackhawksin.

Nykyisellä vireellään St. Louisilla on mahdollisuudet olla kevään musta hevonen NHL:n kevään isoissa peleissä. Joukkueesta löytyy runsaasti pudotuspelikokemusta sekä ykkösmaalivahti Jake Allen, joka on ollut ilmiliekeissä viime aikoina.