TURKU. TPS:n riveissä suoranaisena nuorena tähtenä tällä kaudella loistaneella Jasper Lindstenillä lauantain HIFK-puolivälieräottelu oli varsin värikäs.

Eteen tuli pudotuspelitasolla todella kummallinen tilanne. Lindsten nimittäin karkasi kahdella nollaa vastaan läpiajoon puolustajan Harri Tikkasen kanssa.

Lindsten polki ja polki, eikä edes tuntunut reagoivan siihen, että toinen TPS:n pelaaja oli mukana eturintamassa.

Toki haasteena oli muun muassa se, että 11 000 katsoja yleisö mylvi tilanteessa, eikä pelaajien keskinäisiä huutoja meinannut kuulla.

– Saattoi olla myös niin, että hän (Tikkanen) antoi vaan mennä. Se oli ihan hyvä, ettei hän huutanut mitään, jos hän ei tosissaan huutanut. Sai tehdä ihan rauhassa, Lindsten kertasi hymyillen osumaansa SuomiKiekko-sivustolle.

– Oli ihan hyvä, etten tiennyt Tikkasen olevan mukana siinä. Olen kuitenkin vähän semmoinen äijä, että olisin voinut valita syötön siinä.

Lindsten teki maukkaaseen paikkaan liigauran ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Osuma kasvatti TPS:n johtoa avauserässä, missä isännät olivat selvästi IFK:ta vahvempia.

22-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan päässyt ottamaan iloa irti kyseisellä hetkellä. Laukaus kolahti takarautaan, mutta tuomaristo ei antanut heti varmuutta maalin syntymisestä.

– En kehdannut tuulettaa, jos se olisi sitten hylätty. Olisi ollut vähän noloa, Lindsten mietti leveä hymy huulillaan.

– Se oli vähän paha paikka. Olisi ollut kiva tietää, että oliko se maali vai ei. Olisi päässyt vähän purkamaan tunteita. Ei kehdannut, kun ei ollut varmuutta.

Lauantaina Turussa nähtiin liigakauden yleisöennätys, sillä lehtereillä oli 11 011 katsojaa. Tunnelma oli aivan tapissa.

– Olihan siinä nättiä pelata, ihan huikeaa! Vähän jopa jännitti alussa ja kädet tärisivät. Mutta sitten kun pääsi peliin kiinni, niin sitten helpotti. Mutta olihan se hienoa, Lindsten tunnelmoi TPS:n 4-1-voiton jälkeen.

Eksää myllytä?

Runkosarjassa Lindsten, 22, paukutti 60 otteluun tehot 11+26=37. Hän muodosti erittäin hyvän tutkaparin yhdessä kokeneen Tomi Kallion kanssa.

Nyt Lindsten päätyi toisen erikoisemman tilanteen äärelle. Toisessa erässä HIFK:n puolustaja Matt Generous oli hänen kimpussaan myllytyshommat mielessä.

– Vihellyksen jälkeen hän tuli tönimään. Siinä tuomareiden puolelta sanottiin, että pari kertaa voi tönäistä, mutta sitten pitää lopettaa.

– Hän olisi varmaan halunnut tapella. Siltä vaikutti, Lindsten kertasi tapahtumia.

TPS-hyökkääjä ei tästä lämmennyt.

– Ei käynyt mielessä. Olisin jäänyt kakkoseksi siinä väännössä, Lindsten naureskeli.

Pelillisesti TPS ei jäänyt kakkoseksi Turussa. IFK:lla oli hyviä vaiheita ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta kokonaiskuvassa TPS oli jälleen kuskin paikalla.

– Viidellä viittä vastaan -peli oli hyvää. Ylivoimat sitten vähän sekoittivat. Siihen pitää löytää keinoja, että päästään tekemään siinä maaleja. Se kuitenkin vähän sekoitti omaa peliä.

IFK tarjosi TPS:lle lukuisia ylivoimia. Tarkalleen seitsemän.

– He tykkäsivät käyttää enemmän mailaa kuin kroppaa. Törkeää, teurastamisen näköistä meininkiä, Lindsten ihmetteli.

TPS-laiturin mukaan yliote on nyt turkulaisten puolella.

– Oltiin jo tiistaina vahvoja ja nyt vahvoja. Kunhan saadaan vielä tämä pelaaminen siirrettyä Nordikselle, niin hyvä tulee.