HELSINKI. TPS:n riveissä Tomi Kallio osoitti varsinkin tällä kaudella sen, että vaikka ikää alkaa jo olla, ei hän ole kadonnut minnekään tähtitasolta.

Kallio, 40, nakutti runkosarjassa 59 ottelussa tehot 20+30=50.

Pudotuspeleihin hän, Eric Perrin ja Jasper Lindsten lähtivät asemasta, jossa heidän oli määriteltävä suuntaa.

TPS kärsi pahoista poissaoloista, jotka alkoivat tuntua liian pahasti sarjan aikana.

– Jos haluaa jossitella, niin eihän se meitä tietysti auttanut, kun (Curtis) Hamilton, (Dave) Spina ja (Ilkka) Pikkarainen, sekä tänään vielä (Erik) Thorell tippuivat. Neljä jätkää, joiden pitäisi pelata kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Tai vähintään kolmessa kärkiketjussa. Ei se varsinaisesti auttanut meidän kannalta. Mutta se sitten taas sellaista jossittelua, Kallio mietti SuomiKiekko-sivustolle HIFK-puolivälieräsarjan jälkeen.

Perjantaina TPS tippui jatkosta, kun Mika Partanen iski 3-2-voittomaalin heti ensimmäisen jatkoerän alkuhetkillä.

Sarja IFK:lle 4-2.

– Tietysti aina kun häviää, niin pettymys on suuri. Ei se siitä miksikään muutu. Tämän päivän pelissä me pelattiin todella hyvin. Oli sellainen olo, että oltaisiin ansaittu ne pomput. IFK:lla on ollut pudotuspeleissä pomput puolellaan, mutta niin se menee silloin kun haluaa mennä pitkälle. Silloin pitää olla myös onnen mukana.

– Ehkä muutamissa peleissä näkyi se, että ei oltu riittävän kypsiä kuitenkaan vielä menemään pidemmälle. Kahden vuoden matka on ollut valtavaa ylämatkaa ja huikea retki. Ei oltu kuitenkaan vielä niin kypsiä, että oltaisiin menty pidemmälle.

Kallio viittasi tällä nuoreen porukkaan, joka TPS:llä oli muutaman konkarin takana. Hän, Perrin ja Henrik Tallinder olivat johtohahmoja, joiden takaa uusia nimiä on ponnistanut pinnalle.

– Kaksi vuotta sitten, kun lähdettiin tähän projektiin, TPS oli umpisurkea, ihan vitsi suurinpiirtein. Kaksi vuotta myöhemmin moni puhui meistä yhtenä suurimpana mestarisuosikkina. Tai suurimpana mestarihaastajana. Se kertoo siitä, että miten mahtava seurassa työ on tehty. Urheilussa kaksi vuotta on kuitenkin lyhyt aika. Monet nuoret pelaajat, Jasper Lindstenit, Elmeri Eroset, Patrik Virrat ja Oskari Setäset ovat kehittyneet ihan valtavasti. Muutaman mainitakseen. Heistä on tullut todella hyviä pelaajia tähän Liigaan.

IFK-sarjassa Kallio itse oli jatkuvasti erityisen huomion kohteena. IFK antoi runtua, veti taklaukset extrakovaa ja antoi aina pientä ylimääräistä.

Toisaalta tuttu juttu tähtipelaajien kohdalla.

– Ei ollut eka sarja todellakaan, milloin se on ollut tuollaista. Mutta toisaalta IFK pelasi kovaa ja rehdisti, me tehtiin samoin. Hyvää kiekkoa, monet matsit olivat täynnä hyvää viihdettä. Hyvä, hieno sarja, Kallio kehaisi.

Omalta osaltaan myös Kallion omat jatkosuunnitelmat ovat olleet tapetilla. Jatkuuko ura vielä vai oliko nyt jäähyväisten aika?

Sitä kysymystä Kallio aikoo perkata läpi myöhemmin.

– Joskus olen saanut sellaisen hyvän ohjeen, että isoja päätöksiä ei kannata tehdä silloin kun on suuri pettymys tai suuri ilo alla. Kuten voitte ymmärtää, niin tänään ei ole sen aika. Eikä huomenna eikä ylihuomenna, Kallio sanoi toimittajajoukon keskellä perjantaina Helsingissä.