HELSINKI. HIFK:n ja TPS:n sarjassa jatkuva elementti on ollut se, että hyvä alku on käytännössä tiennyt voittoa.

Sarjan avausottelussa ilmiö ei vielä niin korostunut, sillä ratkaisu tuli pitkälti toisessa erässä. Helsingissä, toisessa kamppailussa IFK:n alku oli huomattavasti vastustajaa parempi. Lauantaina Turussa TPS taas oli tuloksellisesti vahvoilla ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. Maanantaina IFK otti jälleen tahtipuikon haltuun startin suhteen.

TPS onnistui kuitenkin nousemaan rinnalle sarjan neljännessä kohtaamisessa, mutta se ei riittänyt.

– Tasainen peli tämä oli ensimmäisen erän jälkeen. Pieleenhän se meni se avauserä, niin kuin meni viimeksi täällä torstaina. Valitettavasti. Sen jälkeen päästiin taas normaaliin suorittamiseen kiinni ja mielestäni ihan ansaitusti tasoitettiin. Sitten tietysti oli kaksi ylivoimaa jatkoerissä, missä oli mahdollisuuksia, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kävi läpi iltaa.

Maanantaille ei tullut kuitenkaan iloista päätöstä, jos miettii TPS:n leiriä.

– IFK kävi kuittaamassa ja pippalot jatkuvat.

Selinille esitettiin varsin asiallinen kysymys siitä, miksi TPS:llä otteluiden alut ovat olleet heikohkoja jo pidemmän tovin ajan?

– Jos nyt heti tietäisin sen, niin kertoisin sen ihan kaikille. Yksityiskohtaisesti. Aika hyvin pyritään analysoimaan, mitä on tapahtunut, mitä tehtiin, mitä on viestitetty, mutta… Noh, katsotaan rauhassa.

Tilanne joukkueiden välillä on nyt 2-2. Sarjan viides kohtaaminen on ohjelmassa keskiviikkona. Välieriin etenee neljällä voitolla.