SM-liigan puolivälierissä kaikki otteluparit ovat pelanneet yhden kierroksen, mikä antoi paljon tietoa joukkueiden voimasuhteista.

Ottelutapahtumat osoittivat, että tällä hetkellä kaksi seuraa ovat selvästi ylitse muiden: JYP ja TPS. Esimerkiksi Kärpät edellisellä viikolla kesälomille lähettänyt HIFK ei pysynyt turkulaisten kelkassa millään, vaikka stadilaiset tulivatkin otteluun hyvällä asenteella sisään.

Tämän otteluparin joukkueiden erot syntyvät HIFK:n kannalta liian ratkaisevista asioista. TPS:n toimiva pelitapa luo kaksinkertaisen määrän maalipaikkoja verrattuna HIFK:n vastaavaan.

Lisäksi TPS:n vaarallinen ylivoima pyyhki HIFK:n alivoimalla jäätä. Erikoistilanteissa helsinkiläiset antavat tässä vaiheessa kautta ratkaisevan paljon etumatkaa, kun sen ylivoima ei myöskään tuota edes kunnollisia maalipaikkoja.

Ensimmäisessä ottelussa ero joukkueiden välillä oli sen verran valtava, että on helppo ennustaa TPS:n marssivan välieriin ilman, että HIFK onnistuisi laittamaan joukkuetta ahtaalle.

JYP oli myös erittäin vakuuttava, vaikka se joutuikin kotihallissaan jatkoajalle HPK:ta vastaan.

Aivan loistavan kevätkauden pelanneet hurrikaanipaidat huokuivat itseluottamusta 2-0 tappiotilanteessakin ilman minkäänlaista hätää.

HPK pääsi kuin varkain johtoasemaan ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, mutta totuuden nimissä JYP suorastaan dominoi kenttätapahtumia ja loi käsittämättömän määrän maalipaikkoja.

Tehokkaampana iltana JYP olisi keskiviikkona tehnyt muutaman maalin enemmän HPK:n verkkoon, vaikka hämeenlinnalaistenkin pelissä oli paljon hyvää. Lisäksi jatkoaikavoitto antoi jyväskyläläisille vain entistä enemmän itseluottamusta.

Tappara on ollut ilman muuta tähän asti mestarisuosikki numero yksi, mutta ensimmäinen paikallisvääntö Ilvestä vastaan antoi hämmentävän kuvan runkosarjan voittajasta. Odotukset ja paineet näkyivät Tapparan pelaajien harteilla, mikä kulminoitui täydelliseen sulamiseen Ilveksen tykittäessä viisi maalia reiluun seitsemään minuuttiin ottelun toisessa erässä.

Torstai näyttää, oliko kyseessä vain yksittäinen harha-askel, vai osoittaako Tappara olevansa edelleen SM-liigan vaarallisin joukkue.