Pittsburghin paikallislehden Pittsburgh Post-Gazetten kolumnisti Ron Cook maalailee uhkakuvia hallitsevan Stanley Cup -mestarijoukkue Pittsburgh Penguinsin ympärille.

Cook ei usko tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa porskuttavan Penguinsin uusivan mestaruuttaan ilman tähtipuolustaja Kris Letangin kuntoutumista loukkaantumisesta.

Letang on kärsinyt viime aikoina toistaiseksi tuntemattomasta mysteerivammasta. Viimeisen kuuden kauden aikana 31,4 prosenttia otteluistaan loukkaantumisten takia väliin jättänyt Letang pelasi edellisen kerran 21. helmikuuta.

– Olen täysin vakuuttunut siitä täydellä varmuudella, että Penguins ei olisi voittanut Stanley Cupia viime vuonna ilman Letangia. Uskon myös siihen ilman mitään epäilyksiä, että Penguins ei voita ilman häntä tänä vuonna, maalailee Cook Miami Herald -lehden mukaan.

Tällä kaudella 41:ssä ottelussa tehopisteet 5+29 tehneen Letangin vammasta saatiin hyviä uutisia viime viikon keskiviikkona, kun vamma ei liittynyt urallaan aikaisemmin kärsittyyn aivotärähdykseen tai vuonna 2014 kärsimään aivoinfarktiin. Letangin paluulle ei ole vielä asetettu aikataulua.

Letang oli Penguins-puolustuksen tärkein pelaaja viime vuoden pudotuspeleissä. Hän pelasi huimat 29 minuuttia ottelua kohden, joka oli eniten kaikista pelaajista pudotuspeleissä.

– Penguinsin pitää saada Letang takaisin, jos he haluavat olla ensimmäinen joukkue 20 vuoteen, joka uusii mestaruuden peräkkäisinä vuosina. Oikeastaan he tarvitsevat vain hänet terveenä. Suuruus seuraa sitten automaattisesti, Cook päättää.

Letangin joukkuetoverit pitävät myös häntä tärkeänä pelaajan joukkueen menestyksen kannalta.

– Haluat nähdä joukkuetoverisi pitämässä hauskaa ja pelaamassa kentällä kanssasi. Häneltä jää väliin se. Hän rakastaa peliä. Joka kerta kun hän pelaa, hän pelaa täysillä. Hän menee kulmiin ja antaa taklauksia. Ottaa taklauksia. Hän on niin intensiivinen pelaaja. Hän rakastaa haasteita, kehuu Letangin joukkuetoveri Marc-Andre Fleury.