Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby on ollut NHL:n kohujen keskellä rumien temppujensa takia.

Aikaisemmin tällä viikolla Crosby antoi oksettavan iskun mailallaan Buffalo Sabresin tähtipelaajan Ryan O’Reillyn alapäähän. NHL:n 29-vuotias megatähti antoi heti seuraavassa ottelussa ruman huitaisun Ottawa Senatorsin puolustajan Marc Methotin sormille, jonka seurauksena kanadalaispuolustajan sormesta irtosi lähes kokonaan palanen.

O’Reilly on valmis antamaan Crosbylle synninpäästön rumasta tempusta.

– En odottanut sitä. Hän pyysi anteeksi tilanteen jälkeen. Se yllätti minut täysin. En odottanut mitään ja sitten jotain tapahtui. Mielestäni hän on hyvä tyyppi, hän pelaa kovaa ja ottaa paljon iskuja vastaan joka ilta, kertoo O’Reilly Sportsnetille.

– Seurasin peliä ja kiekkoa, ja seuraava asia minkä muistan niin on isku haarojeni väliin. Se sekoitti minut täysin. Nousin hitaasti ylös ja katsoin ympärilleni. Yritin löytää, kuka teki sen tempun.

Crosby kävi sikailunsa jälkeen pyytämässä anteeksi, mutta teon selitys oli täysin naurettava. Crosby väittää, että hän yritti osua O’Reillyn mailaan. Jokainen voi itse ylhäällä olevasta videosta päätellä oliko Buffalo-pelurin maila lähelläkään hänen haarovälejä.

– Hän tuli seuraavassa aloituksessa luokseni ja sanoi: ”Joo, anteeksi äskeisestä. Yritin osua mailaasi.” Sen jälkeen sanoin hänelle: ”Okei, sellaista sattuu, kai…” O’Reilly avaa.

– Olisi kiva, jos siitä olisi tullut jäähy, jatkaa O’Reilly.

O’Really ja Crosby pelasivat yhdessä vuoden 2015 MM-kisoissa Kanadan paidassa ja viime syksyllä World Cupissa.

O’Reillyltä löytyy myös mielipide Crosbyn Methot-temppuun. Ottawan omistaja Eugenie Melnyk ei ollut yhtä suvaitsevainen supertähden temppuun kuin O’Reilly.

– Näin sen huitaisun Methotiin. Se oli valitettava tapaus.

-Ihmiset aina kysyvät minulta mitä siellä (Crosby-tapauksessa) tapahtui minun kanssa. Se oli outo juttu, mutta niitä sattuu, kertoo O’Reilly.