Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välinen ottelu on ollut jo alusta asti todellista suomalaisjuhlaa.

Avauserän jälkeen ottelu oli tilanteessa 2-2. Jokaisessa ensimmäisen erän maalissa oli vähintään yksi suomalainen mukana.

Ottelun avausosuman teki Floridan nuori suomalaistähti Aleksander Barkov, joka ohjasi viivalta lähetetyn kiekon tyylikkäästi maaliin.

Carolina ei odotellut kauaa, kun Carolinan suomainen tutkapari Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho oli ylivoimalla juonimassa joukkueen 1-1-tasoitusta. Teräväinen pääsi lopulta laittamaan kiekon pienestä kulmasta verkkojen perukoille. Aholle annettiin tilanteesta syöttöpiste.

Florida pääsi takaisin johtoon ensimmäisen erän puolivälissä, kun Jussi Jokinen tarjoili upean syötön ketjutoverilleen Reilly Smithille, joka sai laittaa kiekon tyhjään pussiin.

Avauserän ykköshahmo oli kuitenkin Carolinan suomalaisnuorukainen Aho, joka tasoitti ottelun 2-2-een alivoimalla vain noin kuusi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua. Aho yllätti Floridan maalia vartioineen Reto Berran haarojen välistä.

Osuma oli Aholle kauden 21:s. Sen ansiosta hän nousi Montrealin suomalaislegendan Saku Koivun ohi kaikkine aikojen seitsemänneksi suomalaisten tulokkaiden maalipörssissä.

Aho nousi myös tasoihin Petr Strikon kanssa, joka teki tulokaskaudellaan (1984-85) 21 maalia.

Ottelu päättyi lopulta Hurricanesin 4-3-voittoon. Carolina-hyökkääjä Jeff Skinner pamautti kaksi maalia ottelussa ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.