Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon huikea tulokaskausi on jäänyt vähemmälle huomiolle pohjoisamerikkalaisessa mediassa, vaikka suomalainen jo on kolmantena joukkueen pistepörssissä ja seitsemäntenä tulokaspörssissä tehoin 18+17.

Kausi alkoi hitaasti ja raumalainen pelasi 13 ensimmäistä ottelua ilman maalia. Sen jälkeen verkko on heilunut tasaiseen tahtiin. Erilainen pelityyli vei hetken aikaa tottua, mutta nyt mies on pienessä kaukalossa kuin kala vedessä.

– Peli on hyvin erilaista täällä. Kaukalo on pienempi ja peli suoraviivaisempaa. Se oli todella erilaista, mutta totuin siihen melko nopeasti, Aho kertoo FanRag-verkkosivustolla.

Kaikki ei kuitenkaan tullut täysin yllätyksenä. 19-vuotias tulokas on saanut apuja myös Oulusta NHL:ään ponnistaneilta pelaajilta.

– Yritin valmistautua kyselemällä vanhoilta NHL-pelaajilta neuvoja, esimerkiksi Jussi Jokiselta ja Joni Pitkäseltä. Se auttoi minua paljon, mutta on asioita, jotka on vain opeteltava itse pelaamalla.

Aho yrittää kehittyä myös katselemalla videolta muiden peliä. Joka aamuiseen rutiiniin kuuluu NHL-kierroksen koosteiden katselu ja muiden pelaajien pelitapojen ja tekniikan opiskelu. Nuorten mm-joukkueen ketjukaverin Patrik Laineen videot ovat olleet kovassa kulutuksessa.

– Laine on nyt niin kuuma pelaaja, että on hauska seurata hänen peliään ja katsoa hänen menestymistään, koska tunnen hänet hyvin, Aho kertoo.