Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand on pelannut häikäisevää 2017-vuotta. Kukaan NHL-pelaaja ei ole tehnyt enemmän pisteitä tänä vuonna kuin 28-vuotias kanadalaispeluri Marchand.

Marchand teki viime yönä 6-1-päättyneessä ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan kaksi maalia, jonka ansiosta hän nousi maalipörssin jaetulle toiselle sijalle yhdessä suomalaissensaatio Patrik Laineen kanssa. Molemmilla on nyt kasassa 32 maalia.

Marchand nousi myös pistepörssin jaetulle toiselle sijalle yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa. Kaikilla heillä on kasassa 70 pistettä. Pistepörssiä johtaa Edmonton Oilersin nuori supertähti Connor McDavid 74:llä pisteellään.

Marchandista tuli myös eniten pisteitä tehnyt Bruins-pelaaja kahdeksaan vuoteen. Kaudella 2008-09 Marc Savard teki 88 pistettä, mutta sen jälkeen kukaa Bruins-pelaaja ei ole onnistunut rikkomaan 70 pisteen rajaa.

Rottamaisista suorituksistaan tunnetta Marchand herättää paljon puhetta likaisilla tempuillaan, mutta yhtä asiaa ei voi kiistää. Hän on eliitti NHL-pelaaja ja yksi koko sarjan parhaista hyökkääjistä.

Marchand on tehnyt tammikuun 1. päivästä lähtien peräti 39 tehopistettä. Seuraavaksi eniten pisteitä siitä lähtien on tehnyt Washington Capitalsin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström 37:llä pisteellään.

x - Boston Bruins

@NHLBruins
Brad Marchand's 70 points are the most by a Bruin since 2008-09 (Savard, 88 points). 🔥

Sportsnet Stats

@SNstats
#Bruins Brad Marchand leads the NHL in points since the calendar turned to 2017