NHL:ssä Detroit Red Wings on ollut surullinen tarina tällä kaudella.

Se menetti ensin kesällä venäläläistähden Pavel Datsjukin KHL:ään.

Sen jälkeen monet nuoremmat pelaajat ovat jääneet suuriksi pettymyksiksi.

Dylan Larkin ja Riley Sheahan ovat olleet kaikista rajuimpia floppeja.

Red Wings on tällä hetkellä itäisen konferenssin viimeisenä. Pudotuspeleissä sitä ei tulla näkemään, näin voi jo melkeinpä julistaa.

Nyt se yrittää kuitenkin tehdä viimeisiä herättelyjä.

Kahden tappion jälkeen Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill päätti tehdä varsin tylyn liikkeen.

Seuran tämän kauden iso valopilkku Anthony Mantha lentää nimittäin terveenä katsomoon.

– Valmentajana sitä on mahdollista pitää pieniä opetushetkiä. On kuitenkin pidettävä huoli siitä, että hänen lentoratansa on ylöspäin suuntautuva ja että hän on siellä, missä haluamme hänen olevan, Blashill perusteli ratkaisua the Free Pressin mukaan.

– Hän on tulevaisuudessa vielä mahtava pelaaja tässä sarjassa. Samaa hän on myös meille, vielä tämän vuoden aikana. Mutta tänään annamme hänelle mahdollisuuden katsoa peliä ylempää ja sitten hän tulee takaisin mukaan. Kun hän pääsee jälleen kentälle, uskon, että hän on entistä vahvempi, Blashill summasi.

Tällä hetkellä 22-vuotias Mantha on toisena Red Wingsin sisäisessä pistepörssissä. 50 ottelussa hän on nakuttanut tehot 14+19=33.

Mantha oli varausikäisenä hyvin hehkutettu pelaaja. Kanadan juniorisarjoissa hän iski peräkkäisinä kausina 50 maalia, mutta ammattilaisura ei lähtenyt liikkeelle aivan yhtä suotuisissa merkeissä.

Mantha aloitti vielä tämän kauden farmin puolelta. 10 ottelun jälkeen hänet nostettiin jälleen Red Wingsin NHL-miehistöön. Sen jälkeen häntä ei ole liikuteltu enää alaspäin.

Red Wings kohtaa yöllä Chicago Blackhawksin. Kamppailu alkaa Suomen aikaan kello 02:30.