Colorado Avalanchen suomalaisnuorukainen Mikko Rantanen katkaisi pitkän maalittoman putkensa yön ottelussa Edmonton Oilersia vastaan.

Rantanen teki ottelun avausmaalin, kun peliä oli pelattu vain hieman yli kolme minuuttia. 20-vuotias Rantanen sai upean tarjoilun ketjutoveriltaan Nathan MacKinnonilta ja ampui suoraan syötöstä kiekon maalin yläkulmaan.

Rantanen katkaisi osumallaan 14 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Tulokaskauttaan NHL:ssä pelaavan TPS-kasvatin toinen maali oli yhtä upeaa katsottavaa kuin ensimmäinenkin. Rantanen sai vastahyökkäyksessä syötön MacKinnonilta ja ampui suoraan syötöstä kiekon samaan paikkaan kuin ensimmäisessäkin maalissa. Maali oli Coloradon 3-2-johtomaali.

Colorado sai kolmannessa erässä kylmää kyytiä, kun Edmonton paukutti viisi maalia ja voitti ottelun lopulta 7-4.

Rantanen nosti kauden maalimääränsä 16:een. Rantanen nousi tulokkaiden maalipörssin seitsemän joukkoon.