Winnipeg Jetsin nuorennusleikkauksen myötä kokenut hyökkääjä joutui poistumaan seuran vahvuudesta ennen siirtoajan umpeutumista.

Jets kauppasi viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä Drew Staffordin Boston Bruinsiin. Vastineeksi Jets sai kuudennen kierroksen varauksen.

31-vuotias Stafford iski viime kaudella Jetsille 21 osumaa, mutta kulunut sesonki sujui selvästi heikommin. Jenkkilaiturin rooli kaventui selvästi Patrik Laineen myötä.

Suomalaistulokas syrjäytti Staffordin Jetsin kärkiketjuista ja sitä myöten lopulta koko seurasta. Stafford sai kasaan vain neljä maalia 40 pelissä, kun Laineen vastaava saldo on 31 maalia 56 pelissä.

– Patrik tuli mukaan vasempana laitahyökkääjänä, mutta on kunnostautunut oikeana laitahyökkääjänä. Hän otti hyökkäävän roolin pois Drew’lta, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi Winnipeg Sunille.

Staffordin poistumisen myötä Jetsin pukukopista lähti NHL-kokemusta runsaan 700 ottelun edestä.

– Drew oli keskeinen osa joukkuettamme ja hieno kaveri. Luonnollisesti hänen menettämisensä ja kokemuksen poistuminen on valitettavaa. Näin bisnes toimii. Tämä on joukkueemme suunta ja olemme nuorentumassa koko ajan, Jets-hyökkääjä Andrew Copp totesi.