Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine joutui vastailemaan Winnipeg Sun -lehden toimittajan Paul Friesenin haastaviin kysymyksiin liittyen hänen NHL:n tulokaskauteensa.

Laineelta tiedusteltiin mikä on ollut hänen vaikein haastensa tällä kaudella. 18-vuotiasta supertulokasta vaivasi otteluiden suuri määrä.

– Niin paljon pelejä. Haluaisit olla joka päivä valmis pelaamaan. Meillä on tosi paljon peräkkäisinä päivinä pelejä. Opettelen vielä miten olla parempi ammattilainen ja miten olla valmis jokaiseen peliin, vastaa Laine.

Laineen tulokaskausi on tuottanut muutaman yllätyksen, jota hän ei odottanut kauden alussa.

– Matkustaminen ja siirtyminen on tullut yllätyksenä. Jäällä ehkä pelin nopeus on ollut yllättävää. Nopeus on niin korkealla ja kaikki luistelevat kovaa, ei ole paljoa aikaa.

Laineelta löytyi selvä vastaus siihen, mikä on ollut hänen tulokaskautensa nöyryyttävin hetki.

– Ehkä oma maalini. Kun ajattelen sitä nyt, se oli aika hauska. Mutta silloin se ei ollut yhtään niin hauskaa.

Laine asustaa yli 600 000 ihmisen Winnipegissä, jossa on talvisin äärimmäisen kylmä. Hyviä asioita kaupungista kuitenkin löytyy.

– Ihmiset ovat todella mukavia. Kaikki fanit ovat hulluna tähän joukkueeseen. Ihmiset ovat omalla tavalla mukavampia kuin Suomessa. Se on ollut yllättävää, kertoo Laine.

NHL:n perinteisiin kuuluu se, että tulokaspelaaja maksaa koko joukkueensa ravintolaskun. Joskus summat voivat päästä hurjiin lukemiin. Laineelta kysyttiin: onko hän koskaan joutunut joukkueensa laskun maksumieheksi ravintolassa?

– Coloradossa. Se oli viisi tonnia tai jotain sinne päin. Se oli kallein lasku, mitä minulla on koskaan ollut, ja myös ehkä viimeinen.

Kun puhutaan Laineen pelityylistä, usein tulee mieleen hurja laukaus ja ällistyttävät taidot kiekon kanssa. Laine on kuitenkin omaksi yllätyksekseen löytänyt yhden ominaisuuden mitä hän ei odottanut kauden alussa.

– Minun puolustukseni. En ollut parhaimpia puolustuspelaajia kun olin nuorempi. Enkä myöskään puolustanut niin paljoa. Olen opetellut sitä viimeisten vuosien aikana.

Laine tienaa kaudessa 925 000 dollaria, mutta tulokasbonusten ehtojen täyttyessä palkka voi nousta jopa noin kolmeen miljoonaan dollariin. Laine ei kuitenkaan ole tuhlaillut palkkarahojaan turhuuksiin.

– En ole ostanut niin paljoa tavaraa. Sanoisin, että kallein ostokseni on talvitakki, kertoo pitkään vastausta miettinyt Laine.

Winnipeg Sunin toimittaja Friesen piti Laineen ostosta hyvin tylsänä.

– Niinkin voi sanoa. Haluan vain säästää minun rahojani.