Edmonton Oilers kukisti keskiviikon vastaisena yönä Los Angeles Kingsin 2-1 ja samalla varmisti paikkansa kevään pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 11 vuoteen.

Viimeksi Oilers pelasi pudotuspeleissä keväällä 2006, jolloin joukkue eteni Stanley Cup -finaaleihin asti. Carolina Hurricanes vei kuitenkin potin tuolloin.

– Pari onnekasta maalia, etenkin ensimmäinen, mutta otamme nekin. Onhan tämä erityisen hienoa varmistaa pudotuspelipaikka, etenkin kotijäällä, ottelussa maalin iskenyt joukkueen kapteeni Connor McDavid sanoi Sportsnetille.

Takavuosina Wayne Gretzkyn johdolla menestymään tottunut Edmonton on viime vuosina räpiköinyt syvällä ja ollut yksi NHL:n suurimmista vitseistä joukkueen huippulupausten, kuten Nail Jakupovin flopatessa.

McDavidin johdolla joukkue on kuitenkin ampaissut pohjalta kohti huippua. Joukkue on tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonansa toisena tasapistein Anaheim Ducksin kanssa.

– Tunne on tietysti upea. Jotain, mitä en ole vielä urallani kokenut. Jännityksen aisti yleisössä ja vaihtopenkillä, vuoden 2011 ykkösvaraus Ryan Nugent-Hopkins iloitsi.

– He (kannattajat) ovat roikkuneet mukana pitkään ja monien vaikeiden vuosien läpi. Nyt he saavat palkintonsa. Upeaa nähdä heidän innostuksensa ja intohimon tässä kaupungissa.