Ottawa Senatorsin supertähti Erik Karlsson on näyttänyt jälleen tällä kaudella miksi hän on kaksinkertainen Norris-voittaja, joka taistelee myös tänä vuonna parhaan puolustajan palkkinnosta.

26-vuotias Karlsson tunnetaan äärimmäisen hyökkäävänä puolustajana, joka ei häpeile nousta hyökkäyksiin mukaan ylimääräisenä pelaajana.

Kaikki kuitenkin muuttui tällä kaudelle, kun Ottawa hommasi uudeksi päävalmentajakseen Guy Boucherin, jonka pelitapa lähtee oman pään puolustuspelaamisesta.

Vaikka Karlssonilla on vieläkin täydet vapaukset kentällä, on Boucher kouluttanut ruotsalaispelurin pelityyliä puolustavampaan ja konservatiiviseempaan suuntaan.

Uusi puolustavampi pelityyli on tuonut Karlssonille 63 otteluun tehopisteet 11+45=56, jolla hän on pistepörssin jaetulla 17:llä sijalla ja puolustajien pistepörssin toisena heti San Jose Sharksin Brent Burnsin takana.

Karlssonin pistekeskiarvo on pienessä laskussa viime kaudesta, mutta yksi yllättävä tilasto on sitäkin suuremmassa nousussa. Karlsson on nimittäin NHL:n blokkaustilaston ylivoimainen kärkinimi.

Karlsson on blokannut peräti 170 laukausta tällä kaudella, mikä on peräti 13 enemmän, kuin seuraavana olevalla New York Islandersin puolustajalla Calvin De Haanilla.

Karlsson blokkasi viime kaudella 82 ottelussa 175 kertaa, joka on 2,1 blokkausta ottelua kohden. Tällä kaudella hän on blokannut 2,7 kertaa ottelua kohden.

Karlssonin päävalmentaja Boucher ei meinannut pysyä housuissaan, kun hän pääsi kommentoimaan ykköstähtensä esityksiä.

– Kun katsot Karlssonia… Mikä pelaaja. En tiedä tajuaako ihmiset kuinka hyvä hän on, Boucher ylistää kapteeniaan Ottawa Sun -lehdelle.

– Tämä on kaveri, ketä katsot seuraavat 50 vuotta ja mietit ”vau”. Hän tulee olemaan yksi parhaista. Olen penkin takana, joten minun ei täydy maksaa lipuista, mutta uskokaa minua. Minä maksaisin muuten joka pelistä. Hän on uskomaton. Hän tekee kaiken tällä hetkellä. Hyökkäyspelin ja puolustuspelin, hehkuttaa Boucher.

Kun puhutaan tämän kauden tulevasta Norris-palkinnon voittajasta, puhe keskittyy lähes pelkästään Sharks-puolustaja Burnsiin. Karlsson on kuitenkin antanut kaiken syyn kyseenalaistaa Burnsin mahdollinen valinta parhaaksi puolustajaksi.