Parin viikon päästä alkaviin NHL:n pudotuspeleihin isona suosikkina lähtevä Pittsburgh Penguins saattaa saada keväälle mielenkiintoisia apuja.

Penguinsin kokoonpanossa on riittänyt loukkaantumishuolia, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.

Viime aikoina loukkaantumisia on tullut varsinkin hyökkääjäpuolelle, mikä on johtanut kysymyksiin seuran huippulupauksen Daniel Sprongin tilanteesta.

Penguins lähetti Sprongin vielä täksi kaudeksi takaisin junioriliiga QMJHL:ään, eikä Penguins voi tehdä mitään ennen kuin Sprongin kausi päättyy siellä.

Tällä hetkellä Sprongin edustama Charlottetown Islanders on keskellä pudotuspelejä. Juniorisarjassa Sprong on paukuttanut kovaa jälkeä siitä lähtien, kun hän toipui olkapääleikkauksestaan.

31 runkosarjaottelussa Sprong paukutti tehot 32+27=59.

– Kun hän jäi syksyllä tänne, hänellä oli mahdollisuus olla ykkösjoukkueen mukana. Hänellä oli hyvä mahdollisuus ymmärtää se, mitä vaaditaan, jotta voit olla hyvä pelaaja tässä sarjassa. Kun olet pukukopissa ja näät mitä (Sidney) Crosby tekee ennen pelejä, pelien jälkeen, pelien aika ja harjoituksissa, nuorena kaverina sitä ottaa oppia tuollaisesta. Ei noita mahdollisuutta saa helpolla, Penguinsin GM Jim Rutherford puhui Pittsburgh Post-Gazetten mukaan ajasta, jolloin Sprong kuntoutti olkapäätään Penguinsin mukana.

Sprong toipui leikkauksesta ja lähti sen jälkeen pelaamaan takaisin junioreihin.

– Hän meni sinne ja hän oli valmiina. Hän pelasi omaa peliään ja häneltä nähtiin loistavia otteita runkosarjan lopulla. On helppo uskoa siihen, että hänellä on mainio ura edessä, Rutherford luottaa.

Se, että liittyykö Sprong Penguinsin mukaan kevään pudotuspeleihin, on vielä avoinna.

– On liian aikaista sanoa siihen mitään, Penguinsin GM Rutherford pyöritteli.

Sprong sai NHL-kokemusta kaudella 2015-16 jo 18 ottelun verran. Näissä kamppailuissa hän nakutti tehot 2+0.