NHL:n siirtorajalla Vancouver Canucks onnistui värväämään itselleen kovia nuoria lupauksia.

Canucks myi kokeneempia pelaajia ja ryösti samalla itselleen hienoja palasia tuleville vuosille.

Esimerkiksi San Jose Sharksista se nappasi itselleen Nikolai Goldobinin, kun toiseen suuntaan lähti tanskalaishyökkääjä Jannik Hansen.

Eniten puhetta herätti kauppa, missä Alex Burrows siirtyi Canucksista Ottawa Senatorsiin. Senators kun maksoi Burrowsista hyvin kovana lupauksena pidettävän Jonathan Dahlenin.

Eivätkä operoinnit tähän loppuneet.

Vielä siirtorajan jälkeen se kunnostautui nuorten lupausten keräämisen saralla.

Nyt haaviin tarttui Zack MacEwen, joka on viilettänyt viime vuodet Kanadan juniorisarjojen puolella QMJHL-liigan Gatineau Olympiquesin riveissä.

MacEwen, 20, herätti kovasti kiinnostusta eri NHL-seurojen parissa.

– Monesti näitä tapauksia ei tule hirveästi vastaan, koska heitä varataan niin paljon ennen kuin he valuvat vapaiksi agenteiksi. Yksi näistä harvinaisemmista tapauksista on Zack MacEwan, josta ainakin Tampa Bay (Lightning), Toronto (Maple Leafs) ja Vancouver (Canucks) ovat kiinnostuneita, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti aiemmin.

Isokokoinen (191 cm, 93 kg) kanadalaishyökkääjä on takonut tällä kaudella QMJHL:ssä 60 ottelussa tehot 27+38=65.

– Zack on fyysinen kahden suunnan hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan ahtaissa tiloissa ja joka viilettää kaukalossa illasta toiseen erittäin kovalla intensiteetillä, Canucksin GM Jim Benning sanoi sopimuksen julkistamisen yhteydessä.

MacEwenin tulokassopimus on normaaliin tapaan kolmen vuoden mittainen.