Moni odotti NHL:n siirtorajalla, että ainakin jompikumpi Colorado Avalanchen kärkihyökkääjäkaksikosta Matt DucheneGabriel Landeskog kaupattaisiin toiseen joukkueeseen, olihan kaksikon nimet pyörineet huhuissa jo pitkään.

Toisin kävi, Avalanche-manageri Joe Sakic myi ainoastaan Jarome Iginlan ja Andreas Martinsenin.

Denver Postin haastattelussa Sakic sanoi siirtorajan jälkeen, ettei halua puhua yksittäisistä pelaajista tai joukkueista, jotka olivat kauppakeskusteluissa, mutta myönsi myöhemmin, että kaksikon kohdalla oli keskusteluja.

Ennen ensi kautta Sakic on valmis uudistamaan kahta ensimmäistä ketjuaan.

– En tehnyt kauppoja, joten en pitänyt siitä, mitä tarjottiin, Sakic totesi lehdelle.

– Olen aina sanonut, että he ovat hyviä kiekkoilijoita, mutta tarkoittaako se, etten yrittäisi auttaa joukkuettamme pidemmällä aikavälillä? Ei, teen mitä tahansa meille viisasta, mikä tuntuisi auttavan meitä tulevaisuudessa, Sakic jatkoi.

Sakic uskoo, että kesällä ennen Vegas Golden Knightsin laajennusdraftia kaupat käyvät siirtorajaa vilkkaampina.

– On joukkueita, jotka katsovat asiaa siltä kantilta, etteivät menettäisi pelaajia. Me emme ole siinä tilanteessa. Me pärjäämme hyvin, Sakic sanoi.

– Meillä tilanne on tasainen, vapautamme palkkakattotilaa, haluan nuorentaa. Meillä on joitain nuoria, jotka voisivat olla ryhmässä. Haluamme nuoremmaksi ja nopeammaksi, se on maalimme.