Tampa Bay Lightning on saamassa supertähti Steven Stamkosin takaisin kokoonpanoonsa. Stamkos loukkaantui viime marraskuussa ja polvivamma on pitänyt miehen sivussa siitä lähtien.

Lightiningin päävalmentaja Jon Cooper ei odota tähtipelaajan palaavan kokoonpanoon vielä seuraavassa ottelussa, mutta sanoo, että kyse on enää päivistä.

– Luulen, että nyt mennään enää päivä kerrallaan. En näe, että hän voisi palata kokoonpanoon vielä Detroitia vastaan. Ehkä sen jälkeen, Cooper sanoi seuran sivulle kirjoittavalle Bryan Burnsille.

Lightning-kapteeni palasi jäälle aiemmin tässä kuussa ja on jo mukana joukkueen yhteisissä harjoitteissa. Paluun läheisyydestä kertoo vielä se, että kanadalainen on mukana myös erikoistilanneharjoitteissa ja harjoitteli kakkosylivoimassa. Kanadalainen oli harjoitusten jälkeen positiivisin mielin.

– Tänään oli ehkä paras päivä tähän asti. Tuntui paremmalta kuin viimeksi, kun puhuimme ja joka päivä tuntuu aina paremmalta, Stamkos sanoin Burnsille.

Bryan Burns

@BBurnsNHL
Stamkos on progress: "Today was probably the best day yet. Doing better than last time we talked and really feeling better each day now."

27-vuotiaan hyökkääjä tulee joukkueelle tärkeään aikaan. Tampa Bay taistelee itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta ja se on kolmen pisteen päässä Boston Bruinsista. Floridalaisilla on seitsemän ottelua jäljellä runkosarjaa, kun Bruins on vastaavasti pelannut yhden ottelun enemmän.

– Olen hyvin optimistinen, että pääsen pikaisesti siihen kuntoon, missä minun pitää olla.

Lightning pelaa perjantain vastaisena yönä Detroit Red Wingsiä vastaan ja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vastassa on Montreal Canadiens.

Stamkos ehti pelata tällä kaudella 17 ottelua ennen loukkaantumistaan. Niissä syntyi yhdeksän maalia ja 11 syöttöpistettä.