NHL-seura Pittsburgh Penguinsin GM Jim Rutherford ehti olla kovassa paikassa siirtorajalla.

Kauden mittaan ilmoilla on ollut viestejä siitä, miten Penguinsin toinen maalivahti Marc-Andre Fleury ehti olla tyytymätön asemaansa Penguinsissa.

Toinen maalivahti Matt Murray kantoi suurta vastuuta ja Fleury istui penkillä.

– Ei se (treidaaminen) houkutellut minua yhtään, Rutherford muistelee Pittsburgh Post-Gazettelle.

Fleury oli myös siksi siirtohuhujen keskellä, koska Penguinsin maalivahtitilanne on tällä hetkellä ongelmallinen kesän NHL:n laajennusdraftia ajatellen.

Seurassa jo pitkään pelanneella Fleuryllä on siirronestopykälä sopimuksessaan, minkä myötä häntä ei voi asettaa tarjolle laajennusdraftiin.

Nykyinen tilanne johtaisi siihen, että Penguinsin pitäisi asettaa Murray tarjolle.

Penguins aikoo kuitenkin ratkoa asian kauden jälkeen.

Nyt kylmäpäisyys siirtorajalla on kääntymässä hyväksi ratkaisuksi.

Siirtorajan jälkeen Fleury on ollut nimittäin kaksikosta paremmassa vireessä.

– Tässä vaiheessa kautta kahden maalivahdin systeemi toimii hyvin. Sen kanssa on tullut vaikeuksia tietyillä hetkillä, koska totta kai molemmat halusivat pelata paljon.

– Mutta jos menee vuodella taakse päin, niin silloin aloitimme pudotuspelit kolmosmaalivahdilla. Jos kaikki menee hyvin seuraavien kahden viikon ajan, aloitamme pudotuspelit tilanteessa, missä meillä on kaksi tervettä ja hyvin levännyttä maalivahtia, jotka ovat valmiita pelaamaan, Rutherford miettii.

Pudotuspelien alussa eteen tulee lopulta valinta.

Kumpi on tällä kertaa ykkönen? Viime keväänä se oli lopulta Murray, joka torjui Penguinsin mestariksi.

– Meillä on muutama peli jäljellä vielä tässä. Tärkeää on yksinkertaisesti se, että miten he suoriutuvat. Otteiden perusteella on sitten valmentajan helppo tehdä päätös, Rutherford sanoo, vierittäen ratkaisun päävalmentajalle Mike Sullivanille.