Sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto kaupattiin siirtorajalla Montreal Canadiensista Colorado Avalancheen, mutta NHL:n jumboseura ei odottanut uudesta hyökkääjästään pistelinkoa ainakaan tällä kaudella.

Andrighetto oli nimittäin koonnut NHL-urallaan Montrealissa 83 ottelussa pisteet 11+17=28. Coloradossa mies vaikuttaa kuitenkin puhjenneen kukkaan ja koonnut 12 ottelussa jo tehot 5+4=9.

Andrighetto on takonut nyt kuuteen edelliseen otteluun mukavat 4+2=6. Sveitsiläinen iski Calgary Flamesia vastaan tiistain vastaisena yönä kaksi maalia, joista toisen syötti Mikko Rantanen.

Rantasen syöttämä osuma oli äärimmäisen tärkeä, koska Colorado nousi sillä vain maalin päähän pari minuuttia ennen loppua.

– Ottelu oli sen jälkeen yhden maalin peli, se oli iso maali Sveniltä kolmanteen erään, Rantanen sanoi NHL.comissa.

Calgary ei kuitenkaan päästänyt Avalanchea tasoihin vaan iski vielä yhden osuman tyhjiin nimenomaan Andrighetton istuessa jäähyllä ja voitti ottelun 4-2.

Andrighetton kanssa samassa ketjussa pelaavaan Rantaseen sveitsiläinen kolmannen kierroksen varaus on tehnyt vaikutuksen.

– Hän on hyvä pelaaja, liikkuu hyvin ja näkee jään hyvin. Hänen kanssaan on hauska pelata. Meille parissa viime pelissä alkanut rakentua kemiaa, Rantanen hehkutti.