Colorado Avalanche on tehnyt tulokassopimuksen viime kesänä ensimmäisen kierroksen kymmenentenä pelaajana varatun huippulupaavan Tyson Jostin kanssa.

19-vuotias Jost liittyy saman tien Coloradon vahvuuteen ja hänen odotetaan pelaavan joukkueen loppukauden peleissä.

Jost edusti tällä kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa pelaavaa North Dakotan yliopistoa. Kanadalaisnuorukainen teki 33:ssa ottelussa tehopisteet 16+19=35. Hän oli joukkueensa toiseksi eniten maaleja, syöttöjä ja pisteitä tehnyt pelaaja.

– Tiedotamme innoissamme, että olemme tehneet kolmen vuoden tulokassopimuksen Tyson Jostin kanssa. Hän liittyy joukkueemme mukaan loppukaudeksi, tiedottaa Coloradon GM Joe Sakic Coloradon kotisivuilla.

– Tyson on monikäyttöinen pelaaja. Hän taistelee, pelaa kovaa ja on luotettava kentän molemmissa päädyissä. Hänen vahva kautensa loppui North Dakotassa ja odotamme innolla, että näemme hänet Avalanche-paidassa, jatkaa Sakic.

180-senttinen ja 88-kiloinen Jost on äärimmäisen taitava pelaaja kiekon kanssa ja hän on erinomainen luistelija. Coloradon suomalaispeluri Mikko Rantanen saa erittäin potentiaalisen pelimiehen joukkuetoverikseen.

North Dakota Hockey

@UNDmhockey
Tyson Jost wins @TheNCHC Play of the Year! Thanks fans for voting! #UNDproud youtube.com/watch?v=RnKJsp…